Jul
20

Zuid Italië en Sicilië

Ik was alweer aan het rondkijken bij reizen een stukje verder weg, maar daar zijn blijkbaar Corona restricties vaak nog wel een issue. Ik had bijvoorbeeld leuke reizen gevonden naar Taiwan en Noord Peru, maar Taiwan is nog niet open voor toeristen en in Peru gelden nog strikte regels. Dus blijf ik nog maar een keer in Europa en heb ik de 20-daagse reis Zuid-Italië: de Amalfikust, Cilento en Sicilië geboekt bij Sawadee. 

Read more…

Jun
06

Kreta – Amsterdam

Het is alweer de laatste dag. Maar we vliegen vanavond pas en we moeten om 11 uur uitgecheckt zijn in het hotel. Dus de tas nog een keer goed inpakken voor de terugreis, zorgen dat er wat schone kleding en andere schoenen bovenop ligt voordat de koffer in de opslag verdwijnt. 

Read more…

Jun
05

Kreta

Rond een uur of 8 zit ik weer bij het ontbijt en Hans en Patrick komen even later ook weer aansluiten en ook Marja komt ontbijten. De rest van de groep is vanmorgen vroeg vertrokken richting Heraklion en Knossos wat dus weer 2,5 uur rijden is. Ik zag dat zelf niet zo zitten om weer zo lang in de bus te zitten voor weer een museum en archeologische site.

Read more…

Jun
04

Kreta

Ik had geen wekker gezet voor vandaag maar ik was toch al vrij vroeg weer wakker. Misschien toch al het gestommel gehoord van de mensen die vroeg vertrokken naar de Samaria kloof. Ik neem zelf weer rustig de tijd om te douchen en te ontbijten voordat ik op stap ga. 

Read more…

Jun
03

Santorini – Kreta

Ik kon ook vandaag weer uitslapen. We verlaten Santorini vandaag weer, maar dat is pas laat in de middag. Dus lekker relaxed wakker worden, douchen, ontbijten en na het ontbijt bespreekt Marja nog wat opties voor de komende dagen. Vervolgens blijven we in de ontbijtruimte nog een tijdje babbelen totdat het personeel toch wel subtiel duidelijk maakt dat ze willen dat we weg gaan.

Read more…

Jun
02

Santorini

Vanmorgen ook weer uitslapen want het ontbijt start hier pas om 8 uur. Na het ontbijt is er nog even een bespreking over de wandelingen, ook die in Chania op Kreta later. De boekingen voor de Samaria kloof moeten namelijk definitief gemaakt worden en helaas zijn er geen mogelijkheden om de kortere Imbros kloof te lopen omdat die alleen op donderdag wordt georganiseerd en een privé boeking veel te duur wordt. Ik had het al uit mijn hoofd gezet toen de zolen van mijn bergschoenen loslieten.

Read more…

Jun
01

Naxos – Santorini

We hebben vanmorgen geen echt programma dus we kunnen eens wat uitslapen. We moeten wel alvast de kamers leeg maken voordat we nog wat gaan doen, we hebben namelijk nog wel de hele ochtend, we vertrekken hier pas om 12 uur en om 1 uur gaat de boot naar Santorini.

Read more…

May
31

Naxos

De krampen in mijn buik hebben vannacht doorgezet. Ook een paar keer op het toilet gezeten maar er kwam dan voornamelijk lucht uit. Ook geen diarree dus, maar wel de hele tijd aandrang om naar het toilet te gaan. Dat wordt dus toch maar voor de zekerheid een dagje in de buurt van het hotel blijven.

Read more…

May
30

Nauplion – Naxos

Ook vanmorgen weer voldoende tijd voor een beetje uitslapen en een relaxed ontbijtje voordat we op pad gaan naar ons eerste eiland in de Cycladen, we vertrekken namelijk om 9 uur. Mijn knieën voelen weer een beetje beter aan maar best nog wel stijf.

Read more…

May
29

Nauplion

We kunnen weer heerlijk uitslapen want we hebben 2 dagen in deze stad. Dus vertrekken we pas om 10 uur naar onze eerste excursie. Ik doorzoek mijn tassen nog eens een keer om zeker te zijn of mijn camera er niet ergens in zit, nog steeds geen bericht van de chauffeur. 

Read more…