Rio de Janeiro City Tour

In tegenstelling tot de vorige dagen was er vandaag van uitslapen geen spraken. We hebben namelijk een drukke dag voor de boeg met een uitgebreide city tour langs de bekenste toeristische punten van Rio de Janeiro.

We worden rond 8 uur opgehaald met een klein busje (Mercedes Sprinter) waar maar plek is voor 20 mensen. En de hele groep gaat mee dus alle plaatsen zijn bezet. Dat betekent dat Kolja zelf dus niet mee mag. Ze mag nog wel in de bus staan voor het eerste stukje, als we naar het beroemde Christusbeeld rijden. We worden het laatste stukje met lokale busjes gebracht tot aan de voet van het beeld waar we 20 minuten krijgen voor de foto’s en de gids helpt met de beste foto’s te maken in de enorme mierenhoop van mensen hier. Het beeld staat op een berg van 708 meter hoogte dus een prachtig uitzicht over de stad. Het is in 1931 gebouwd, en blijkbaar, net zoals bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld in New York, gemaakt in Frankrijk.

Onze volgende stop is het beroemde Maracana stadium, maar omdat we alleen de voorkant kunnen zien is dat niet bijster interessant. Blijkbaar was dit stadion ooit gebouwd voor 200.000 bezoekers maar nu mogen er nog maar 78.000 in. We rijden ook nog even langs het stadion van waar de praalwagen starten bij het Braziliaans carnaval en daarna gaan we lunchen in zo’n all-you-can-eat restaurantje. Na de lunch maken we nog even een stop bij de (foei-lelijke) enorme moderne kathedraal die in de jaren 70 is gebouwd. Dan nog een stop bij de kleurrijke trap met 250 treden waarin tegeltjes van overal uit de wereld zijn verwerkt en waar het ook vreselijk druk is.

Onze laatste stop is bij de Pão de Açúcar (suikerbrood berg). Ook hier is het al lekker druk en omdat onze armbandjes met QR code niet werken duurt het een lange tijd voordat we eindelijk met de grote kabelbaan naar boven kunnen. De cabines kunnen rond de 60 personen per keer meenemen en gaan ook nog behoorlijk snel. Dit is blijkbaar de oudste nog werkende kabelbaan ter wereld, de oorspronkelijke versie is 111 jaar geleden gebouwd en was toen de 3e in de wereld. Natuurlijk is hij in de tussentijd wel regelmatig gemoderniseerd. Zowel halverwege (het zijn 2 banen eerst naar de lage berg en dan naar de hogere suikerbrood berg) als op de top kan je prachtige foto’s maken van alle kanten van Rio en zelfs van de stad die er naast ligt.

Rond vier uur zijn we terug in het hotel waar ik even ga douchen, om half 7 verzamelen we bij een restaurant aan de Copacabana voor het afscheidsdiner. Onder het eten komt er vlak naast ons nog een groepje mannen een breakdance show doen. Na het diner houdt Vivian een korte speech voor Kolja en wordt de envelop met de fooi overhandigt. Daarna gaat een klein groepje nog over het strand lopen en een drankje doen, ik loop met de rest terug naar het hotel want ik heb net ook mijn laatste Braziliaanse geld aan het eten uitgegeven. Morgen nog een drukke ochtend met de Favela tour en aan het eind van de dag naar het vliegveld…

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *