Naar Rio de Janeiro

Het is vandaag vooral weer een reisdag en na het ontbijt laten we Ilha Grande weer achter ons. Om 10 uur stappen we met de koffers in een relatief kleine boot wat allemaal maar net past en varen in 20 minuten terug naar het Porta Real op het vasteland.

Alle koffers worden weer overgeheveld naar een busje en in een kleine 3 uur rijden we naar Rio de Janeiro. We checken in bij het Windsor Copa Hotel, een prima hotel met mooie badkamer en inloopdouche, alleen de kamers zijn wel wat aan de krappe kant. Eerste keer deze reis dat ik mijn koffer op de grond moet zetten. Kolja regelt voor iedereen een kaart van het centrum met nog wat info en uiteraard de waarschuwingen, want er is hier echt heel veel criminaliteit. Dus paspoort en geld zoveel mogelijk in het hotel laten evenals dure spullen die je niet nodig hebt. Op straat niet ‘te koop’ lopen met je camera of telefoon want ze grissen hem zo uit je handen.

Ik loop met een groepje naar de boulevard en we wandelen een stuk langs de Copacabana richting Ipanema. Halverwege draaien we echter weer om en gaan we ergens een klein hapje eten. Om 16:30 moeten we namelijk weer helemaal aan de andere kant zijn, bij Leme, waar Kolja een tafel heeft gereserveerd zodat we bij zonsondergang daar een drankje kunnen drinken. Rond een uur of 6 lopen we weer terug naar het hotel waar ik weer even ga douchen. Daarna ga ik in het hotel nog een hapje eten en vroeg terug naar de kamer want morgen moeten we vroeg op.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *