Ilha Grande

Het is vandaag een vrije dag, we hebben geen programma. Dus flink uitslapen en als ik uiteindelijk mijn kamer uit kom… regen! Daar had ik even niet op gerekend, zeker niet omdat we de afgelopen 2 weken nagenoeg alleen maar strak blauwe luchten gezien hebben.

Het regent de hele ochtend door en sommige reisgenoten gaan toch nog een wandeling maken in het dorp of langs een van de wandelroutes daarbuiten. Ik blijf lekker relaxen bij het hotel en lees wat hoofstukken in het boek waar ik aan begonnen was. Zo rond een uur of 1 wordt het toch nog droog en ga ik ook nog een stukje wandelen langs de korte route aan het einde van het dorpje. Deze route leidt langs de ruines van de gevangenis die hier ooit stond en ook langs de resten van een aquaduct dat boven op de heuvel staat. Als ik daar bij de natuurlijke pool uit kom blijkt dat het pad aan de andere kant verder gaat. Maar daarvoor zou ik over gladde stenen moeten klauteren en over snel stromend water moeten stappen. En dat restje van dat pad is eigenlijk alleen maar naar het punt waar ik begonnen ben. Dus in plaats daarvan loop ik gewoon de route terug die ik gekomen ben.

Terug bij het hotel kijk ik toe hoe Kolja en Eline een of ander ingewikkeld spelletje  met dobbelstenen spelen waarbij allerlei verschillende scores mogelijk zijn. Ik snap er niet veel van, maar Kolja weet, ondanks dat het haar eerste keer is, het spel te winnen. Ik ga nog even douchen en om half 8 lopen we met een groepje het dorpje in op zoek naar een restaurant. We belanden bij een voornamelijk vis restaurant (maar er staat ook een steak op het menu) waar we bij elke keuze van de ober “good choice” horen… zelfs bij het water dat Tineke besteld. Het eten is top en we sluiten af met een ijsje vlak bij het hotel voordat ik mijn bed weer in duik.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *