Ilha Grande – Mendes Lopes

Het begint bijna gewoonte te worden op deze reis, maar ook vanmorgen kunnen we lekker uitslapen. We hebben een excursie die begint om 10:15 dus het kan allemaal lekker rustig aan. Bij het ontbijt is er deze keer eens geen ‘modderige’ scrambled eggs maar staat er iemand om lekker eitjes te bakken net zoals jij ze wilt hebben.

Na dat heerlijke ontbijt ga ik nog even naar de bakkerij om een broodje te scoren voor vanmiddag en een grote fles water te halen. Ik kom daar Vivian tegen die hetzelfde idee had. De excursie vandaag is aangeboden door Sawadee ter compensatie omdat het zwembad bij dit hotel in onderhoud is. Dus als goedmakertje krijgen we de transfer heen en terug naar het Mendes Lopes strand wat beschouwd wordt als het mooiste strand van dit eiland. Om kwar over 10 verzamelen dus en om half 11 staan we bij de pier.

De boot brengt ons in ongeveer 3 kwartier naar het strandje aan de rustige kant waar we een stukje moeten wandelen om bij het Mendes Lopes strand te komen. Het is geen lange wandeling maar het is dus wel een flink stuk omhoog, over de heuvels heen en weer naar beneden. Het is een veelgebruikt pad maar toch zijn er wel gladde stukjes. Eenmaal aan de andere kant kom je op een paar kilometer heel breed strand dat dus aan de oceaan kant ligt. Hoge golven storten zich hier op de kust en zwemmen wordt ook afgeraden. Maar er wordt toch nog wel wat gezwommen en er zijn ook mensen aan het surfen. We vinden en mooi plekje in de schaduw waar ik wat rondkijk, een paar hoofdstukken in het boek lees waar ik mee bezig ben en ook nog wat eet.

Ik heb wel door de boottochten en het hier zitten op het strand wat last van mijn rug dus ik ga met de boot van 15:30 weer terug (samen met nog 5 andere reisgenoten). De rest pakt de boot van 16:30. Rond een uur of 7 gaan ik weer eten met een groepje terwijl Arno en Gitte met het hotel in de slag zijn om een andere kamer want in hun kamer is er alleen maar (heel) heet water. Ze kunnen dus niet douchen of de wc doortrekken. We vermoeden dat het te maken heeft met het zwembad dat ze nu blijkbaar laten vol lopen. We eten bij een heerlijk steak restaurant waar Arno en Gitte een dik half uur later ook aansluiten. Na het eten lopen we nog een stukje door het dorpje en rond half 10 ben ik terug in mijn kamer.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *