Paraty

Ik draai me nog een paar keer om in bed want mijn wekkertje geeft aan dat het nog voor 7 uur is. Als ik uiteindelijk rond 7 uur mijn bed uit ga en op mijn telefoon kijk blijkt het toch al 8 uur te zijn. De automatische tijd instelling van mijn wekkertje klopt hier dus niet, die ziet de verkeerde tijdzone blijkbaar.

Gelukkig is er niet echt een programma voor vanmorgen, dus ik kan alsnog rustig ontbijten voordat ik het koloniale stadje Paraty inloop. De straatjes zijn hier van die grote ongelijke stenen waar je de hele tijd goed moet opletten waar je je voeten neerzet. In sommige straatjes hangt ook best wel een rioollucht vond ik. Ik ben eerst naar het ‘fort’ gelopen dat een stukje van het stadje af ligt boven op een heuvel. Het pad dat Maps.me aan gaf de heuvel op bleek niet te bestaan dus moest ik omlopen naar het andere pad. Het fort zelf stelde weinig voor, een paar kniehoge muurtjes waar nog kanonnen op lagen en dat was het. Het uitzicht was wel fraai.

Terug in het stadje dwaal ik nog wat door de straatjes waar ik regelmatig andere reisgenoten tegen kom. Ik ga nog ergens bij een wat drukkere straat een kopje koffie halen en een beetje mensen kijken die langslopen. Daarna nog een stukje rondkijken voordat ik weer richting hotel ga. Onderweg haal ik nog een paar broodjes samen met een paar reisgenoten die de oude stad inmiddels ook alweer achter zich hadden gelaten.

Om 2 uur vertrek ik met Kolja, Vivian en Tineke naar een Cachaca stokerij met daarnaast een paar watervalletjes. Eerst breng de taxi ons nog naar een verkeerde omdat de watervalletjes daar 5 km lopen vandaan liggen. Bij de goede gaan we eerst naar die watervalletjes waar Kolja en Vivian nog even gaan zwemmen. Mooie plek alleen is het we commercieel gemaakt met een restaurantje en het is er ook best druk (het is weekend). De stokerij viel me een beetje tegen, het was 1 ruimte waar wat ketels staat (die andere waar we heel even waren leek veel uitgebreider). We krijgen een verhaaltje over hoe het proces werkt en daarna mogen we proeven. Sommige ‘aged’ versies smaken een beetje als Whiskey, sommige zijn met fruit of koffie of chocola gemixed. Die met koffie vond ik wel lekker maar niet lekker genoeg om wat van die 270 ml flesjes te kopen.

We eten nog een (heerlijke) empanada voordat de taxi ons weer komt oppikken. In het hotel nog even douchen en ik haal nog een klein hapje eten voordat ik mijn blog nog wat ga bijwerken.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag