Vlucht naar São Paulo en door naar Paraty

We kunnen weer uitslapen vandaag, we vertrekken namelijk pas om 08:40 richting het vliegveld voor de vlucht naar São Paulo. Het is vandaag vooral weer een reisdag.

We zitten vlak bij het vliegveld dus een kwartiertje met de bus, inchecken en een uurtje wachten voordat we mogen boarden. Het is gelukkig minder dan 2 uur vliegen naar São Paulo want ik zit weer helemaal klem met mijn knieen tegen de stoel voor me. Als we er bijna zijn kan ik uit de raampjes zien hoe enorm groot deze stad is (meer inwoners dan in heel Nederland). Veel meer zullen we er ook niet van zien. Nadat we de koffers hebben opgehaald stappen we namelijk in de bus die ons in ongeveer 5 uur naar Paraty brengt. Het is een iets kleinere bus (28 zitplaatsen) maar we hebben ook 3 mensen minder in de bus. Chico, Jaro en Eline gaan naar een plaatsje waar Chico, wiens ouders naar Brazilie waren getrokken in de jaren 50 van de vorige eeuw, zijn eerste 5 jaar heeft doorgebracht voordat het gezin weer terug ging naar Nederland.

Na een uurtje stoppen we nog bij zo’n restaurant waar je op gewicht afrekent, maar deze is echt top. Enorme keuze, veel lekkere gerechten, je kan bv sushi krijgen, of hamburgers, verschillende soorten vlees en groente, pizza, te veel om op te noemen en ook allemaal heel erg lekker. Behalve het worstje dat ik had genomen, na een hap stonden de tranen in mijn ogen. Heel erg pittig gekruid, heb de rest van dat ding laten liggen.

We stappen weer in de bus en een kleine 3 uur later zijn we bij Pousada do Principe in Paraty. Prima leuk hotel met binnenplaatsje en zwembad. Kamers zijn niet heel groot maar wel leuk ingericht. We gaan nog even wat drinken (want na al dat eten vanmiddag kon dat er niet meer in) eerst in het stadje, maar na 45 minuten wachten was er nog geen drankje en zijn we opgestapt. Gelukkig heeft het hotel ook een leuke plek om wat te drinken dus zijn we daar gaan zitten. Rond  11 uur lag ik in mijn bed.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag