Paraty

Omdat gisteren de ‘Free Tour’ niet georganiseerd werd had ik die voor vandaag geboekt. Maar dat is pas om 10:30 dus heb ik nog een groot deel van de ochtend om al lekker te relaxen. Toch zit ik al voor 8 uur aan het ontbijt want ik was wel klaar met dat in bed liggen.

Afgelopen nacht was er een paar keer een stroomonderbreking en dan wordt het toch snel weer warm in zo’n kamer als de airco niet werkt. Ik werk de laatste puntjes van mij blog nog eens bij voordat ik richting het oude centrum van Paraty loop. Ik ben natuurlijk veel te vroeg maar hier op een bankje rondkijken is ook best leuk. Ik verwachtte ook nog Karel en Ineke uit mijn groep maar die hadden blijkbaar op het laatste moment nog gecancelled. Dat las ik toen ik een paar uur later weer bij het hotel kwam en weer internet verbinding had. Kolja had dat gestuurd toen ik al vertrokken was.

De tour was best interessant, de gids die ik had was degene die dit oorspronkelijk heeft opgezet in 1986, dus die doet dit al bijna 40 jaar. En nog steeds met veel enthousiasme en trots op de plek waar ze geboren is. Vroeger liepen de straten van de hele stad onder bij vloed en zo werd dus al het afval weggespoeld. Men had toen nog geen toiletten dus ook dat werd bij vloed gewoon op straat gedumpt. Nu zijn er maatregelen getroffen om die vloed af te stoppen maar er zijn nog steeds straatjes die onder lopen. Dat zoute water heeft echter wel een nadelig effect op de gebouwen. Er staat ook nog een huis dat door een Nederlander in de originele stijl is opgebouwd op de plek waar een voormalig huis was gesloopt. Dat huis staat nu te koop voor 17m Real (iets meer dan 3 miljoen euro). Het is wel een groot huis met 7 grote kamers, binnentuin, zwembad, etc. Rond 12 uur is de tour afgelopen en geven we een goede fooi want dat is hun inkomen (de tour is verder gratis).\

Via de supermarkt loop ik naar het hotel waar de mensen die de 2-daagse trekking hebben gedaan inmiddels ook alweer terug zijn. Eerder dan verwacht maar dat komt omdat Sylvia vanmorgen uit haar bed is gevallen en een flinke hoofdwond heeft. Hier in Paraty zijn ze naar het ziekenhuis gegaan en heeft ze 8 hechtingen gehad. De rest van de middag ga ik lekker relaxen bij het zwembad. Boekje erbij en even helemaal niets. In de avond gaan we deze keer eens met bijna de hele groep samen eten bij een Italiaans restaurant in de oude stad. Alleen onze Belgische reisgenoten gaan niet mee, die hebben hier gisteravond toevallig al gegeten.

Foto’s van deze dag