Kenting National Park

Vandaag vertrekken we een keer een half uur later, maar dat komt omdat het Kenting National Park, waar we vanmorgen gaan wandelen, maar 20 minuten van het hotel ligt. Maar eerst nog het ontbijt, deze keer een vooraf besteld ontbijt in papieren zakken omdat dit hotel zelf geen keuken heeft. Het is eetbaar, maar dat is het dan ook wel. Kleffe sandwich met kaas, sla en nog wat anders ondefinieerbaars.

Na 20 minuutjes met de bus staan we dus bij het national park en hier beginnen we aan de langste route. Het is een mooie gevarieerde route, voornamelijk over net aangelegde paden die op en af gaan, soms met trappen. Halverwege staat een toren van 6 verdiepingen met op de 5e vedieping een restaurant en op de 6e een uitzichtdek. Hiervandaan kan je Zuid-Chinese zee, de straat van Taiwan en de Filipijnenzee (die overgaat in de grote oceaan) zien.

We vervolgen de wandeling door een smalle grot waar ik maar net met moeite doorheen pas, gelukkig is dat maar een klein stukje. We komen nog een paar van dit soort passages tegen maar die zijn al wat wijder. We zien ook weer een groepje aapjes waar ik een paar leuke foto’s van heb en vlak bij het einde van de wandeling nog een mooie grot. Bij het verlaten van die grot is het weer oppassen voor mij want het is gebouwd op kleine Aziaten. De gids neemt mijn spullen mee terwijl ik bijna op handen en voeten door de nauwe passages manoeuvreer. Al met al toch een hele leuke wandeling.

In de middag gaat een deel van de groep snorkelen, ik maak er zelf een relax middag van. Uurtje slapen, beetje internetten, formule 1 kwalificatie terugkijken. Via Whatsapp spreek ik met de mannen af om 7u voor het diner, wat weer bestaat uit ‘streetfood’ van de kraampjes op de night market (deze keer heb ik een paar heerlijke soort gehaktballen) en sluiten we weer af in de bar met een drankje. Rond 11 uur terug in het hotel, morgen vertrekken we weer om half 9.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag