Kenting – Foguangshan

Ook vandaag hebben we weer het standaard ontbijt in een papieren zak, met een klef broodje, een bakje sla met mais, een ei, een banaan en een pakje sap. Het staat me nog meer tegen dan gisteren maar er moet toch een bodempje gelegd worden,

We gaan vandaag op weg naar het klooster in Foguangshan, een rit van in totaal 135 kilometer. Na een half uurtje rijden stoppen we alweer bij de Checheng Fuan Temple, dit is blijkbaar de grootste van Taiwan. Misschien komt het door de massaliteit maar ik vond deze een stuk minder dan vorige tempels die we gezien hebben. Terwijl er toch echt wel mooie versieringen aangebracht zijn. Als we de tempel achter ons laten stoppen we een uurtje later weer bij een strand. Hier zijn een aantal koffieshops en andere tentjes en kan je op leuke terrasjes aan het strand van je bak koffie met wat lekkers genieten.

We gaan door naar het nieuwe klooster waar we gaan lunchen, onderweg krijgen we van de chauffeur nog een paar ‘water nuts’, een vreems soort zachte noot in een zwart omhulsel dat je er eerst af moet breken. De smaak in combinatie met de textuur lagen mij niet zo, van andere reisgenoten begreep ik dat het een beetje als een kastanje smaakt (maar die heb ik ook nooit gegeten). Zelfs onze reisleidster kende dit niet en die heeft toch al wat reizen in Azie gedaan. Aangekomen bij het boeddhistische klooster Foguangshan dus eerst tijd voor lunch, maar die sla ik zelf over en neem alleen nog een paar cakejes die ik nog over had.

We krijgen van Jimmy een rondleiding door het nieuwe klooster met eerst een groot plein met 8 grote pagoda’s en daarna de grote tempel met bovenop een 32 meter hoge gouden Boeddha. Ook binnen zijn nog een paar Boeddha beelden, waarvan 1 in een zaal stond waar niet gefotografeerd mocht worden en we onze schoenen uit moesten doen. Na de rondleiding nog een paar minuutjes door naar het oude deel van het kloostercomplex waar ook ons hotel staat in het Fo Guang Shan Monastery.

Het doet een stuk minder spartaans aan dan we vooraf hadden verwacht, gewoon een goede airco, douches, wel een stevig (hard) bed en ruime kamers. Niet overdreven luxe maar wel netjes. We krijgen door het oude klooster nog een rondleiding door een monnik, wat grappig genoeg een Oostenrijker is die hier al 23 jaar in het klooster zit. Wel fijn want hij spreekt een stuk beter Engels dan de andere gidsen hier. Aansluitend hebben we het diner, wat vegetarisch is. Een bijna continu stroom van borden met eten die op zo’n grote ronde tafel met draaischijf geserveerd worden. En er zitten diverse gerechten tussen waarvan ik gezworen zou hebben dat het vlees is als ze me niet vooraf hadden verteld dat het allemaal vegetarisch is.

Na nog even een fotostop boven bij het Boeddha beeld bij dit oude klooster ben ik nog voor 8 uur in mijn kamer. Even snel douchen want morgen willen we de ochtendceremonie bijwonen en daarvoor moeten we om half 6 klaar staan in de lobby.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag