Chihpen – Kenting

Ook vandaag vertrekken we om half 9 en hebben we een rit van slechts 130 kilometer voor de boeg. Alleen zijn die 130 kilometers wel door de bergen. Gelukkig is dat al beter dan een aantal jaar geleden omdat er nu een tunnel ligt die de helft van de slingerroute afsnijdt.

We gaan hier over het smalste stuk van Taiwan, het eiland is hier slechts 30 kilometer breed. We maken een eerste koffiestop bij een centrum waar er ook een Starbucks is en een tweede stop bij een oude muur waar we even overheen wandelen. Dat valt nog niet mee met deze hitte want je voelt de zon flink branden en er is weinig schaduw. We lunchen in een plaatsje waar ik een paar soort oliebollen en een donut koop. We lopen hier ook nog een mooie tempel in.

Onderweg verteld onze lokale gids Jimmy nog wat over Taiwan, onder andere dat de huizen hier ook heel erg duur zijn. Een klein appartement met 1 slaapkamer kost in Taipei al snel tussen de 6 ton en 1 miljoen euro, voor wat grotere appartementen is 2,5 miljoen euro heel normaal. Hetzelfde met huren, een 1-kamer appartement kost zo’n 1000 euro per maand, voor een gezinsappartement ga je al snel richting 2500 euro per maand. En dat terwijl het minimumloon hier maar rond de 700 euro ligt

We vervolgen de weg naar een uitzichtpunt waar rotsen zijn die op een kat zouden moeten lijken, maar ik zie het niet echt. Daarna rijden we door naar de Cape Eluanbi vuurtoren. Die vuurtoren zelf vond ik niet bijster interessant, maar wel een mooie wandeling langs diverse uitzichtpunten langs de kust. De vuurtoren is niet het meest zuidelijke punt, daarvoor rijden we nog iets verder en moeten we nog een keer een kilometer wandelen, wel over een mooi pad door het oerwoud. Dat monument staat overigens zelf nog een stuk van het water dus het echte meest zuidelijke puntje ligt nog 30 meter verder.

Tegen half 5 komen we in Kenting aan en checken we in bij het Fullon Poshtel. Duidelijk een stuk minder dan de vorige hotels, maar nog steeds prima. We gooien de spullen op de kamer en gaan naar het strand voor de zonsondergang. Daarna terug naar het hotel, douchen en dan maken we een wandeling over de lokale night market die voor de deur van het hotel begint. Hier eten we ook wat en nemen we een drankje ter afsluiting. Als ik terug in het hotel ben staat mijn stappenteller inmiddels op 21.424, en zo voelt het ook wel. Snel naar bed, morgen weer een flinke wandeling.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag