Hualien – Chihpen

Het wordt al routine, vanaf 7 uur ontbijt en om half 9 vertrekken, en wel zorgen dat je daarvoor al uitgecheckt bent want we verplaatsen weer vandaag. We gaan namelijk door naar Chihpen. In totaal een rit van 210 kilometer. De zon schijnt volop vandaag, tot nu toe hadden we bijna constant 22-24 graden (ook ‘s-nachts) maar dat zal vandaag verder oplopen.

Het is niet alleen reizen vandaag, we hebben ook nog een aantal leuke tussenstops. Na anderhalf uur in de bus bezoeken we aan de kust het Shitiping (ja, dat is echt de naam) park. Dat bestaat uit een aantal rotsen en oude koraal riffen die over de tijd uit het water omhoog gedrukt zijn door de geologische activiteit hier. We hebben hier een half uurtje om rond te wandelen maar je moet wel opletten vanwege de vele potholes. Nu we een paar dagen onderweg zijn is ook wel duidelijk hoe overzichtelijk Taiwan is. Bijna continu kan je aan de ene kant de bergen zien en aan de andere kant de zee.

We stappen weer in de bus en maken nog een korte stop bij de Kreeftskeerkring. Hier vlakbij stroomt ook een rivier de zee in wat een opvallend effect geeft van 2 kleuren water in de zee met een duidelijke scheidslijn. Onze volgende stop is de acht-bogenbrug bij Sanxiantai. De planning van de reis is om hierover heen te lopen naar het eilandje, maar omdat de brug bij de laatste grote aardbeving een jaar geleden beschadigd is, kan dat nu niet. Het is dus alleen een foto-stop en daarna gaan we door om te lunchen in het plaatsje vlakbij.

Na de lunch rijden we nog een anderhalf uur door naar ons hotel, de Hoya Hot Spring Resort & Spa. Ook dit hotel is weer prima. In de kelder zit een spa en de badkamers zijn ook als een soort kleine spa ingericht. We haasten ons echter zo snel mogelijk terug naar de bus voor de wandeling door het Chihpen national park. Een stevige wandeling waar we vooral in het begin een flink stuk omhoog lopen. En met de temperatuur die vandaag een flink stuk hoger ligt (toch zeker wel 30+) en de enorm hoge luchtvochtigheid, lopen de druppels al snel langs mijn rug. Aan het einde van de wandeling plakte alles en leek het wel of ik het flesje water over me heen had gegooid.

Terug in het hotel eerst die badkamer eens uitproberen, het water is hetzelfde als in de spa, en het voelt een beetje ‘vettig’ aan. Bij het afspoelen voelt het aan alsof je nog niet alle zeep van je afgspoeld hebt. Om half 8 hebben we afgesproken voor het diner in het dorp. Ze hebben hier net zoals een licht festival. Het doet een beetje aan als overvloedige kerstverlichting. Na het eten halen we bij de lokale buurtwinkel nog wat te drinken voor op het terras bij het hotel. Daar komt Wouter ook met de fles single malt whisky op tafel er wordt het toch nog gezellig. Rond 11 uur sluiten we af en duik ik mijn bed in.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag