Vertrek naar Taiwan

Precies deze week heeft de NS besloten om geen treinen te laten rijden vanaf Almere naar het zuiden. Dus mijn vertrek begint gelijk al met haperingen, in plaats van een directe intercity vanuit Almere Centrum naar Schiphol moet ik nu eerst met de bus naar Amsterdam Bijlmer Arena, dan met de metro naar Duivendrecht en daar alsnog in de intercity richting Den Haag. Al met al zeker een half uur langer onderweg met meerdere overstappen.

Uiteindelijk gaat het allemaal nog heel erg soepel en ik ben ruim op tijd (14:10u) op Schiphol. Mijn vlucht KL845 staat gepland voor 17:30u dus na het inchecken van mijn koffer (was zelf al online ingechecked) kan ik rustig eerst nog even gaan lunchen, een Caramel Machhiato halen bij de Starbucks en dan ben ik nog steeds bijna 2 uur voor vertrek bij de gate om daar er achter te komen dat er al een half uur vertraging op het bord staat. Uiteindelijk vertrekken we zelfs met nog wat meer vertraging.

Het eerste deel van de vlucht in naar Seoul, zo’n kleine 2 uur vliegen. Ik heb een plek bij de nooduitgang geboekt dus ik kan languit mijn benen strekken. Alleen jammer dat daar ook telkens mensen in de rij komen staan voor het toilet die dus vaak tegen mijn benen schoppen. Nadat het eten was langsgekomen en de lichten uitgingen, ging het gelukkig een stuk beter en ik heb zowaar een paar uurtjes geslapen. In Seoul moeten we allemaal het vliegtuig uit, door de security, en dan datzelfde vliegtuig weer in. Maar ook hier is er vertraging. Als we eindelijk vliegen is het vliegtuig bijna leeg, misschien 50 passagiers totaal.

Aankomst in Taipei stond gepland 15:25u lokale tijd maar dat werd dus ruim een uur later. Vervolgens moeten we eerst met de kleine bagage door de scanners, nu speciaal om te kijken of je geen fruit of vleesproducten probeert in te voeren. Daar staan blijkbaar hoge straffen op. Vervolgens nog een hele lange rij voor de paspoortcontrole en daarna de koffers ophalen die al lang van de band waren afgehaald inmiddels. We verzamelen bij Jennifer, onze reisleidster, en Jimmy, onze lokale gids Er wordt nog wat geld uit de automaat gehaald of gewisseld en dan gaan we de bus is.

Het is inmiddels al bijna 6 uur en pikkedonker buiten, dus weinig foto’s. Wel lekker temperatuurtje, niet te warm, graad of 23. Het is een uur rijden in de heerlijke grote bus waar Jimmy met trots verteld dat Taiwan 3e staat op de lijst van meest veilige landen en ook dat het land iets kleiner is dan Nederland maar wel dik 5 miljoen meer inwoners heeft. We verblijven in hotel Just Sleep. Prima modern hotel met goed bed, niks te klagen. Wel een grappige afbeelding op de wc deur. We hebben een uurtje om even op te frissen en dan gaan we met de geïnteresseerden nog even de stad in naar een foodmarkt om ook wat te eten. We begonnen met ongeveer 10 maar al snel was ik alleen met Roel, Emiel en Edward over. In een klein achteraf restaurantje wat gegeten en daarna in een barretje met welgeteld 4 tafeltjes maar wel live muziek nog een drankje genomen voordat we terug liepen naar het hotel. Vermoeiende eerste dag.

Route van vandaag (moet ik nog fixen nu start hij in Seoul)

Foto’s van deze dag