Taipei

Heerlijk geslapen vannacht, en dat op een eerste dag van een reis, met jetlag, verrassend. Maar je hoort mij niet klagen. Kwart voor 11 lag ik in bed, kwart voor 7 werd ik pas voor het eerst wakker. Even rustig douchen, ontbijten om 8 uur en om 9 uur gaan we de stadstour doen.

We beginnen die stadstour bij de Longshan tempel. Het is een beetje een allegaartje want hier beoefenen ze Boeddhisme, Taoïsme en Confucius allemaal in dezelfde tempel dus. Het heeft blijkbaar ooit de prijs gehad voor de mooiste tempel in heel Azzie en het is ook wel allemaal heel mooi gedetailleerd gemaakt. Na deze tempel bezoeken we er nog een, de Baoan tempel. Deze is blijkbaar gewijd aan een ‘dokter god’ en iets minder gedetailleerd.

We gaan verder naar National Revolutionary Martyrs Shrine, een groot complex waar we een wisseling van de wacht bekijken. Ik vond het hier ook wel bijzonder dat er overal bandjes van vogelgeluiden gaan spelen als je rondloopt. Als laatste van de officiele stadstour gaan we naar het Chiang Kai-Shek mausoleum, een protserig groot gebouw waar een groot bronzen beeld in staat. Verder wordt het ook nog al expositie ruimte gebruikt voor kunstenaars. Dit was het einde van de officiele stadstour en de bus vertrekt terug naar het hotel. Met nog 10 anderen ga ik met Jennifer mee verder stad ik en verplaatsen we ons per metro.

We gaan onder andere naar wat marktjes maar als belangrijkste ook naar de Taipei 101 toren. Daar gaan we eerst wat eten en daarna met lift omhoog met imposante snelheid. De meter in de lift tikt 1001meter per minuut aan, 60 km/u dus. In 37 seconden sta je boven op de 89e verdieping met het observatie dek. Je kan nog iets hoger en dan buiten staan maar de bovenste 10 verdiepingen zijn helaas gesloten voor het publiek.

Na nog wat rondzwervingen komen we bij de Shilin Night Market, drukke winkelstraatjes met allemaal kleine winkeltjes en eettentjes. De foodcourt waar wij wilde gaan eten is helaas gesloten maar we hebben wat gevonden een straat verder. Wel wat behelpen met kleine krukjes en tafels die bestonden uit een plank op een paar kratten, maar het eten was wel prima. Daarna terug naar het hotel, in de 7-11 nog even wat te drinken gehaald en een ijsje, en om 10 uur waren we terug in het hotel.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag