Brazilië in het voorjaar

Het was januari 2020 toen ik mijn reis boekte naar Brazilië. Op dat moment waren en alleen nog wat vage geruchten over een virus dat in Azië rondwaarde dus maakte ik met toen nog geen zorgen. Dat was helemaal aan de andere kant van de wereld. Twee maanden later zag die wereld er heel anders uit en werd mijn reis gecancelled. Ik had toen nog hoop om ‘een paar maanden later’ wel weer opnieuw te boeken maar dat liep allemaal anders. Maar… inmiddels een paar jaar verder kan het weer wel! Dus ik heb diezelfde 21-daagse reis Brazilië en Buenos Aires: Reis van tango naar samba weer geboekt bij Sawadee voor komend voorjaar!

Voor degene die al eens naar Brazilië geweest zijn is het eigenlijk wel het bekende rondje. Mooi bij deze reis is dat je bijna overal wel 2 of 3 overnachtingen hebt en dus niet het gevoel hebt alleen maar in de bus te zitten. Wij beginnen in Buenos Aires, in Argentinië dus. Leuke stad, ben er al eens geweest op een andere reis. Daarna vliegen we door naar Iguazu op de grens van Argentinië en Brazilië waar we uiteraard op bezoek gaan bij de beroemde watervallen. Dan door naar Bonito waar je blijkbaar prachtig kan snorkelen in een kristalheldere rivier.

Een hoogtepunt is ook zeker het bezoek aan Pantanal waar blijkbaar heel veel wildlife te spotten valt. Daarna reizen we door naar Campo Grande waar we maar 1 nacht blijven en de volgende dag doorvliegen naar São Paulo en doorreizen naar het tropische Paraty aan de kust waar we mooie wandelingen kunnen maken. Vervolgens een paar dagen op het tropische eiland Ilha Grande en dan eindigen we de reis in Rio de Janeiro.