Taiwan in het najaar

Je kan op de sites van de reisorganisaties zien dat de Nederlanders het reizen gemist hebben, want het gaat hard met de reizen. Voor sommige landen die op mijn shortlist stonden waren de reizen voor het hele jaar al volgeboekt, of waren er geen eenpersoonskamers meer beschikbaar. Maar ik heb toch nog een mooie reis kunnen boeken, in het najaar ga ik namelijk de 15-daagse rondreis naar Taiwan doen via Djoser. 

Deze reis maakt een rondje over het hele eiland, dat in oppervlakte net iets kleiner is dan Nederland (15%), maar wel veel meer inwoners heeft (ruim 23 miljoen). We beginnen in de zeer moderne hoofdstad Taipei waar uiteraard een bezoek aan de Taipei 101 tower niet mag ontbreken. Vanuit Taipei maken we eerst een uitstapje naar het Yehliu geopark voordat we langs de oostkust doorreizen in zuidelijke richting. Er staat onder andere een mooie wandeling op het programma in Taroko National Park en aan de oostkust bezoeken we ook Sanxiantai en Chihpen

In het zuidelijkste puntje bezoeken we Kenting waar we een uitstapje maken naar Kenting National Park. Langs de westkust rijden we vervolgens weer in noordelijke richting, waarbij we eerst in het Fo Guang Shan klooster overnachten. Hier kunnen we ook het ochtendritueel meemaken voordat we, via een uitstapje naar de Lotus Pond, doorreizen naar Tainan. De laatste bestemming in de reis is Sun Moon Lake waar we onder andere een mooie boottocht maken. Op de laatste dag is het nog een flink stuk rijden naar Taipei waar we midden in de nacht weer het vliegtuig in stappen naar huis.