Virpazar – Kotor

Ik heb toch weer redelijk geslapen vannacht, ondanks het matige bed en de geluiden buiten. Ik ben gelukkig lekker vroeg bij het ontbijt want er is ook nog een andere groep aangekomen en eigenlijk waren er gisteren al nauwelijks genoeg zitplaatsen voor onze groep. Maar dan blijkt er toch ook nog een tweede ruimte te zijn.

We vertrekken van 9 uur richting Kotor, en onderweg proberen de reisleiders ons het lokale alfabet te leren. Mij waren ze na een paar letters al kwijt, enerzijds omdat het wat chaotisch ging en ze achterin de bus slecht te verstaan waren, anderzijds omdat ik me na het ontbijt niet helemaal top voel. Ik heb een opgeblazen gevoel en zit de hele tijd te boeren. Ik krijg van Greet een paar rennies en die helpen al wat. Bij de tussenstop bij het eilandje Sveti Stefan sla ik de koffie ook maar over en drink alleen wat water.

We rijden door naar het populaire kustplaatsje Budva waar we 2,5 uur de tijd krijgen om in de oude stad rond te lopen en ook te lunchen. Die oude stad blijkt erg klein en na een klein half uurtje heb ik het ook wel gezien. Het begint inmiddels ook te druppelen dus loop ik met Erik en Ido het oude deel uit en zoeken we een restaurant net buiten de drukke toeristenstroom. We zitten nog geen 5 minuten binnen of het begint met bakken uit de hemel te komen. Net op tijd dus.

Gelukkig voelt ik me inmiddels al een stuk beter dus kan ik ook wat eten. Het blijft buiten maar regenen dus blijven wij leker binnen en nemen nog een koffie. De WiFi werkt hier ook prima dus we zitten hier best. Om 2 uur verzamelen we weer en is de regen ook teruggebracht tot een paar druppels. We gaan de bus weer in op weg naar Kotor. Vlak voor aankomst zitten we in een lange tunnel (4 kilometer) in de file. Toch geen fijn idee in een tunnel, ik was blij toen we er weer uit waren. We checken in bij hotel Maria en ik krijg een kamer op de derde verdieping. Helaas dus met een schuin dak maar de kamer is wel vrij groot en heeft een fijne ruime douche en een prima tweepersoonsbed. Beste bed van deze reis en dat is mooi want we blijven hier 3 nachten.

Ik ga de stad nog even in en om een uur of 7 ben ik bij het hotel om te kijken of er nog eters zijn. Er komt niemand en we hadden ook niets afgesproken. Ik stuur nog een berichtje naar Erik maar die had blijkbaar geen verbinding. Dus loop ik ee stad maar in en kom Koos en Ineke tegen waar ik bij aanschuif. Later stuurt Erik nog een SMS toen hij mijn bericht zag, en hij sluit uiteindelijk later ook aan. Na het eten hebben we nog een koffie met een aantal mensen in de hotel lounge voordat we de kamers opzoeken.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag