Boottocht Skadar meer en wijnproeverij

Ondanks de kleine kamer en de kuil in het matras voelde dit hotel toch als een upgrade ten opzichte van de eco village waar we vandaan kwamen. Wat kan dat toch een verschil maken of je gewoon een goede badkamer ter beschikking hebt. Ook het ontbijt is hier prima, alleen jammer dat je er even voor door de regen heen moet lopen.

Het programma van vandaag start met een boottocht over het meer bij Skadar op de grens van Montenegro en Albanië. Ik had gisteren al wat boten zien liggen en maakte me toch wel wat zorgen omdat die wel erg open waren. Gelukkig hebben wij een boot met vaste wanden waardoor we goed droog zitten. Af en toe hield het zelfs op met regenen en konden we het dak op. De boottocht duurt ongeveer 2 uur en we zien een paar pelikanen, een aalscholver, wat zwaluwen en nog een paar andere vogels. Ik had er meer van verwacht maar misschien zitten die vogels ook wel ergens te schuilen voor de regen.

Als we terug in het dorp zijn gaan we eerst wat koffie drinken in het restaurant met de goede WiFi en daarna nog even naar de kamer. Om half een verzamelen we alweer voor de tweede excursie van de dag. Met ons busje rijden we naar Godinje een klein stukje verderop, onderweg maken we nog een fotostop waar we onder andere een voormalig gevangenis eiland op de foto zetten. Bij Godinje moeten we nog een stuk omhoog lopen naar een familie waar we een wijnproeverij hebben.

En niet alleen wijn, maar ook andere lokale lekkernijen zoals verschillende soorten kaas, een lekker hapje op een soort toastje, rauwe ham, nootjes, etc. Ook de lokale brandy (Rakija) en wat likeuren op basis van die brandy komen langs. Mede door de alcohol en de mooie plek wordt het erg gezellig en zelfs de regen kan de pret niet drukken (wel een goed afdakje waar we onder zaten). Het is al voorbij 4 uur als we daar weer vertrekken en terug rijden naar Virpazar.

De rest van de dag is er geen programma meer, ik ga nog even wat foto’s uploaden, anderen gaan nog een keer het restaurant in of een stukje wandelen. Om 7 uur verzamelen we weer met iets meer dan de helft van de groep voor het diner en achteraf neem ik samen met Erik nog een drankje in ‘het WiFi restaurant’. Terug in het hotel nog even douchen en mijn stukje schrijven voordat ik om half twaalf mijn bed in duik.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag