Kotor vestingmuren en boottocht

Heerlijk geslapen vannacht, dit is dan ook veruit het beste bed van de hele reis. Het was alleen even lastig in slaap komen door de herrie buiten, waaronder wat gezang in de verte.

We hebben twee volle dagen hier in Kotor, een leuk stadje met vele kleine straatjes, pleintjes en terrassen. Na het ontbijt verzamelen we om 9 uur voor de excursie naar de vesting hoog op de berghelling naast de oude stad. Ik was er niet van overtuigd dat ik het helemaal naar boven zou gaan redden, want dat is een klim van 1426 treden. Maar we gaan met de hele groep langzaam omhoog en stoppen regelmatig tussendoor zodat iedereen mee kan komen. Ik was helaas vergeten de GPS aan te zetten dus ik heb geen route, maar op de map zou dat toch niet goed overkomen. De afdaling voelde zwaarder dan de klim, al die klappen op je knieën, dat kan niet goed zijn.

Beneden eerst een koffie en toen maar gelijk weer gaan douchen want ik was drijfnat. Daarna nog even ergens een pizzapunt gehaald als lunch en om 10 over 2 staan we klaar voor de tweede excursie van de dag. We gaan met een boot een stuk varen door de baai van Kotor. We stoppen op een piepklein eilandje waar een kerk/museum staat (die bijna het hele eiland bestrijkt). Dit eilandje is door mensen gemaakt. Er ligt nog zo’n eilandje naast dat wel natuurlijk is. Onze volgende stop is het stadje Perast. Dit is een stadje met veel statige oude panden en het is groot geworden in dezelfde tijd als Venetië. Het is nu een toeristenoord voor de rijken der aarde met veel 5 sterren hotels en sjieke restaurants. We blijven hier een kleine 3 kwartier en dan varen we weer terug.

Terug in Kotor zit ik nog even op een terrasje met Erik, Ido, Anouk en Edis. Daarna nog snel even naar het hotel en om 7 uur gaan we alweer eten. Het is het afscheidsdiner van onze chauffeur, jammer dat er dan toch een paar mensen niet mee gaan. Na het diner probeert Edis mensen nog mee te krijgen naar de pub maar iedereen is moe en wil naar bed. Ik schrijf nog snel even een stukje en dan duik ik ook mijn bed in.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag