Sirogojno – Zabljak

Hoewel ik misschien niet enthousiast ben over het huisje zelf, was mijn bed tenminste wel prima. Ik heb dus ook prima geslapen. Als ik wakker wordt blijkt het buiten flink te regenen. Dat is niet zo mooi want er staat een wandeling op het programma voor vandaag. En we moeten ook nog de koffers weer de bus in krijgen en in dat natte bos wil je die niet over de grond slepen.

We hebben eerst nog een rondleiding in het openluchtmuseum maar in deze regen wordt die ook een beetje afgeraffeld. Daarna gaan we de bus in en gaan we eerst op weg naar de grens. We verlaten Servië weer en rijden Montenegro in. De grenscontrole verloopt soepel en inmiddels is het gestopt met regenen. Er breekt zelfs voorzichtig een zonnetje door. We rijden langs Zlabitor Mountain naar de indrukwekkende Djurdjevica Tara brug. Bij deze brug kan je ook met een zipline van een kilometer over de kloof en naast onze 2 reisleiders gaan ook Edis, Ido en Koos de uitdaging aan. Ik heb dit zelf al eerder gedaan in Costa Rica en in Canada, dus ik laat het aan mij voorbij gaan.

Na deze leuke onderbreking rijden we het laatste stukje door naar ons hotel bij Durmitor Nationaal Park. We hebben een kwartiertje om ons klaar te maken en dan rijden we een klein stukje naar het begin van onze wandeling. Die is wel ingekort vanwege de slechte weersverwachting vanmorgen (hoewel het nu prima weer is, maar inmiddels wel al 5 uur). We lopen een kleine 2 uur rond de helft van het Zwarte Meer (waar de waterval nu de doorgang belet) en weer terug. Tegen half 8 zijn we weer terug bij het hotel en gaan we wat eten bij de pizzeria. We zijn niet de enige met dat idee, ik tel 10 van mijn medereizigers in dit restaurant.

Na het eten ga ik nog even aan mijn blog werken, want gisteravond had ik geen internet. Rond een uur of half 12 is het allemaal weer geregeld en ga ik mijn bed in. Morgen rijden we naar een eco lodge waar we waarschijnlijk weer geen internet hebben.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag