Sarajevo – Kustendorff

We kunnen vandaag helemaal ruim uitslapen, we vertrekken namelijk pas om 10:30. Het ontbijt is tot 10 uur maar iedereen was al veel eerder klaar en eigenlijk hadden we beter gewoon een uur eerder kunnen vertrekken. Puntje voor de evaluatie ter verbetering bij Sawadee denk ik.

Onderweg maken we nog een koffiestop en een fotostop, en Ron een uur of 2 rijden we via de Bridge over the Drina bij Visegrad. Na wat foto’s van de brug en de stad gaan we hier in Visegrad eerst lunchen. Bij een bakker haal ik van die bladerdeeg rollen met gehakt (je hebt ze ook met kaas, aardappel of spinazie). Om 4 uur rijden we verder en even later gaan we de grens over, Servië in. Ook hier weer twee grensposten, eerst om Bosnië uit te komen en een paar honderd meter verder om Servië in te gaan. Met de extra stempels in onze paspoorten vervolgen we onze weg.

Na de grens is het nog een klein stukje naar Kustendorff, een dorpje gebouwd voor film van Emir Kusturica. Wij verblijven hier in de huisjes die primitief ogen maar bijvoorbeeld wel een hele moderne badkamer hebben. Helaas werkt de airco in mijn kamer niet en het is 24 graden binnen, dat wordt dus een zware nacht. Het diner is hier een buffet en na een eerste ronde waar ik van alles een klein beetje probeer, houdt ik me bij een tweede ronde aan de kip en de worstjes. Na het diner gaan we nog even de sporthal in om een beetje te spelen met basketbal en tafeltennis. Blijkbaar ben ik het tafeltennis wel verleerd want ik bakte er niks van. Rond 11 uur terug in mijn kamer en half 12 slapen, morgen moeten we wel op tijd op.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag