Geboekt voor de Balkan

Eigenlijk wilde ik wel weer een keer Europa uit, maar ik kon niet echt iets vinden waar ik enthousiast van werd. Lang stond een reis naar Brazilië op de shortlist, maar er waren niet veel boekingen en toen ze ook de prijs nog eens omhoog gooide (4500 euro voor 18 dagen is me toch echt te gortig) heb ik daar ook maar vanaf gezien. Het wordt dus weer relatief dicht bij huis, met een 15-daagse reis naar de Balkan: De verrassing van Oost-Europa via Sawadee. 

Ik had al een paar andere reizen bekeken naar de Balkan, die vaak ook wel een meer uitgebreide route hadden, maar dat waren dan weer meer wandelreizen waar er bijna elke dag wel meerdere uren berg op en af gewandeld wordt. En dat stond me weer niet aan. Een stevige wandeling ga ik niet uit de weg, maar meerdere dagen achter elkaar dat trek ik niet. Deze reis is wat dat betreft een stukje meer relaxed. Vliegen op Dubrovnik en dan gelijk de grens over naar Bosnië-Herzegovina waar we de eerste 4 dagen besteden.

Vervolgens twee dagen in Servië, waar we dus eigenlijk maar een klein puntje van zien, en daarna door naar Montenegro waar we ruim een week verblijven. De reis eindigt in dezelfde plaats waar hij begint, in Dubrovnik, Kroatië.