Laatste dag

De laatste dag van deze reis is aangebroken. We hebben geen programma meer en op een enkeling na blijven de meeste in de buurt van het hotel vandaag. Ik heb me voorgenomen eindelijk eens een beetje te lezen, dan heb ik mijn eReader in ieder geval niet helemaal voor niks meegenomen.

Ik probeer een beetje uit te slapen maar dat gaat ook niet echt. Dus zit ik om half 9 toch alweer aan het ontbijt. Wel lekker op het gemak, ik hoef deze keer niet op de klok te letten bij het ontbijt. Na het ontbijt ga ik mijn hele koffer eens opnieuw inpakken. Alle vuile was ga ik ook maar weer in de vacuum zakken stoppen anders gaat de tas gewoon niet meer dicht. De kleding voor vanmiddag leg ik apart bovenop en met een handdoek uit mijn kamer drop ik mijn tas in de deelkamer. We moeten namelijk om 11 uur uitgechecked zijn en we hebben 2 kamers waar we vanmiddag nog even kunnen douchen voor vertrek.

Het grootste deel van de dag besteed ik relaxed bij het zwembad onder een rieten dakje met mijn eReader en telefoon om af en toe even wat te browsen. Jeroen heeft de restjes hapjes van gisteren erbij gezet, dus in eet af en toe nog een tomaatje, stukje kaas of cracker. Eigenlijk ook niet zo’n trek in lunch dus die sla ik in eerste instantie over. Pas laat in de middag ga ik eerst douchen en loop dan met Jeroen en Yvonne mee. Alleen blijken de meeste restaurantjes dicht en ik wil ook niet in de zon de hele tijd blijven lopen (dan moet ik zo weer douchen en daar staat dan een hele rij vermoed ik). Dus uiteindelijk halen we wat dingen in de supermarkt die we langs de boulevard opeten.

Half 6 stappen we de bus in, het is dan inmiddels al bekend dat we vertraging hebben. Het vliegtuig vertrekt pas om 23:35 in plaats van 22:45 maar het is nog niet duidelijk of de aankomst dan ook 50 minuten later zal zijn. We nemen op het vliegveld nog een hapje na het inchecken en dan is het wachten en wachten. We vertrekken uiteindelijk iets eerder dan 23:35. Ik heb gelukkig stoel aan het gangpad zodat ik mijn benen nog wat de gang in kan strekken want in de stoel zelf zit ik klem met mijn knieën tegen de stoel voor mee. Heel ongemakkelijk. Het is 2 uur en 45 minuten vliegen en omdat we op de polderbaan landen is het ook nog een dikke 10 minuten voordat het vliegtuig daarna eindelijk bij de gate staat. 

Ik kijk naar mijn aansluiting en zie al dat ik met de trein van 03:03 niet meer de aansluiting kan maken naar de nachtbus vanwege een vertraging op het spoor. Dat zou dan dus een bus later worden. We nemen afscheid van elkaar bij de bagageband en mijn koffer komt als een van de laatste. Ik ren daarna snel richting perron, maar mis de trein op 2 minuten. En op 9292.nl zie ik dat ook de volgende trein die vertraging heeft waardoor ik ook die laatste nachtbus niet meer ga redden. De volgende trein die ik kan pakken gaat om 07:26. Ik heb geen zin om hier 3,5 uur op Schiphol rond te hangen, dus besluit dan toch maar weer die 130 euro aan een taxi uit te geven. Rond een uur of 4 ben ik weer thuis, laat de koffers in de gang staan en duik gelijk mijn bed in.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Geen foto’s deze dag…