Vertrek naar de Balkan

Pas een paar dagen nadat ik deze reis had geboekt, realiseerde ik me dat hij niet vanaf Schiphol, maar vanaf Rotterdam Airport vertrekt. En ook daar terugkomt. Dat zat me niet echt lekker omdat ik met het OV meer dan 2 uur onderweg ben van/naar dat vliegveld en zeker bij de terugreis loop ik dan het risico dat ik dat niet meer red. Maar gelukkig had mijn manager een goede tip, dus vanmorgen vetrok ik met de auto naar het kantoor dat vlak achter Rotterdam Airport ligt.

Mijn vlucht staat gepland om 15:10 en ik moet er 2 uur vantevoren zijn wordt geadviseerd. Omdat ik het vliegveld ook niet echt ken ga ik nog iets vroeger, dus kwart voor 11 zit ik in mijn auto en rond 12 uur parkeer ik bij het datacenter in Rotterdam. Vandaar nog 2 haltes met de bus en kwart over 12 sta ik op het vliegveld. De balie gaat pas 2 uur voor vertrek open, dus eerst maar op het uitzichtdek mijn broodjes nuttigen die ik van huis heb meegenomen. Een uurtje later inchecken (kon niet online vanwege het groepticket) en ik baal dat ik op een middenstoel zit en ze konden dat niet voor me wijzigen.

Na het boarden blijkt echter dat het vliegtuig helemaal niet vol zit, dus al snel verhuis ik naar een rij van 3 stoelen voor mezelf. Stukken beter, hoewel de leuningen van de stoelen in dit vliegtuig niet helemaal naar achter kunnen dus echt comfortabel is het nog steeds niet. Zowaar kan Transavia ok op tijd vertrekken en aankomen, dus rond 17:20 staan we volgens schema in Dubrovnik. De koffers zijn er ook redelijk snel en daarna maak ik kennis met mijn reisgenoten en de twee tourguides, Annemaria en Nemanja. Helaas geen grote bus, hoop dat we geen echt lange reisdagen hebben.

We gaan gelijk Kroatië weer uit want ons eerste Hotel is in Trebinje in Bosnië. in Dubrovnik komen we aan het einde van de reis nog terug. Het is een dik uur, inclusief de paspoort controles, 2 keer, eerst Kroatië uit en daarna Bosnië in. Kroatië is namelijk wel een Shengen land, Bosnië niet. In Trebinje verblijven we in hotel Viv. Niet heel bijzonder maar ik heb in ieder geval nog een kamer met 2 bedden. Een van de reisgenoten heeft een eenpersoonskamertje met maar 1 bed. Na een korte introductie gaan we wat eten en ik bestel een mixed grill. Voor 9 euro kan dat nooit veel zijn dacht ik, maar toen het bord met 6 flinke stukken vlees tevoorschijn kwam dacht ik daar wel anders over. Kreeg het niet eens allemaal op. De tour guides proberen de groep nog over te halen nog een wandelingetje door de oude stad te doen maar bijna iedereen wil direct terug naar het hotel. Daar schrijf ik nog snel een stukje verslag en kan ik nog net Q3 van de F1 kwalificatie kijken die voor Verstappen teleurstellend verloopt.

Route van vandaag