Vendicari en Marzamemi

Het ontbijt is vanmorgen wat beter geregeld, op verzoek van Linda heeft men nu wat tafels samengesteld met mensen uit meerdere kamers, zodat men niet alleen zit te eten. Ze hebben ook wat extra dingen op tafel gezet maar die blijven vaak staan omdat men niet weet of iemand anders dat misschien besteld heeft. Niet zo’n handige manier van werken.

Officieel is er geen programma vandaag en sommige reisgenoten blijven ook bij het hotel voor een relax-dag bij het strand en/of zwembad. Maar 14 van de 18 hebben toch gekozen voor de optionele excursie naar natuurreservaat Vendicari en vissersdorpje Marzamemi. Met de bus gaan we eerst naar Vendicari waar we een wandeling maken langs de kust.  Het is prima weer om te wandelen, zon afgewisseld met wolken, maar ik denk dat de achterblijvers bij het strand toch op wat meer zon hadden gehoopt. Wij vertrekken rond 9 uur met een gehuurde bus, toch nog ruim een uur rijden.

De wandeling zelf viel mij een beetje tegen. Het start over een mooi aangelegd pad maar gaat snel over in een rotsachtig pad met stukken door de modder na de regenbui van gisteren. Met mijn sandalen gaan het op beide ondergronden niet top, maar omdat mijn likdoorn weer wat erger geworden is zag ik het niet zitten vanmorgen om mijn bergschoenen aan te trekken. Die zitten nog steeds wat aan de strakke kant. Er zouden hier veel vogels zitten, en zelfs flamingo’s. Nu heb ik een paar vogels van heel veraf op de foto gezet en het zouden flamingo’s kunnen zijn, maar zelfs met mijn 30x zoom is dat niet echt goed te zien. Wel een aantal witte reigers, maar daar hield het wel bij op. Het landschap waar we doorheen wandelen is een paar honderd meter van de kust en lijkt een beetje woestijnachtig met weinig begroeing behalve wat dorre struiken hier en daar en grote cactussen.  We maken de 5 kilometer ook niet vol voordat we weer omdraaien. Wel een mooi plekje tot waar we gekomen zijn met mooi helder water. Maar niemand voelt zich geroepen het water in te springen.

We lopen weer terug en duiken de bus weer in. De volgende bestemming is Marzamemi. Hier gaan we eerst wat lunchen, maar daarbij word je hier behoorlijk afgezet. 10 euro voor een broodje met een cola en Jeroen betaalde zelfs 7.50 voor een glas granaatappelsap. Het is duidelijk dus meer een toeristendorpje dan een vissersdorpje. We hebben daarna nog tijd om wat rond te kijken, maar het zijn maar een paar straatjes dus je hebt het snel gezien. In plaats van vertrek om 4 uur wordt het al snel naar 3 uur teruggezet.

Als we terug zijn bij het hotel ga ik nog even wat aan mijn blog werken en daarna douchen. Het is de laatste avond vandaag dus het diner doen we met deze keer met de hele groep in het restaurant naast het hotel. Daar worden er nog even wat woorden gericht aan Linda en overhandigen we de tip voor haar diensten aan de groep. Ze heeft het weer prima gedaan. Na het diner komen we nog met een klein groepje bij elkaar voor een afzakkertje met een paar hapjes, maar omdat iedereen net gegeten heeft blijft er weer veel te veel over. Misschien morgen nog wat snacken als het lange wachten begint.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag