Naar Corleto Monforte

Vannacht heb ik het, met de deur open, toch best wel wat koud gehad. Relatief gezien natuurlijk want het was gewoon nog boven de 20 graden in mijn kamer, maar voelde toch fris aan. Koffer weer ingepakt en als ik van her ontbijt terugkom hoor ik dat Pauline, een van de reisgenoten die gisteren ook al vroeg naar bed ging, vanmorgen positief heeft getest op Corona.

Vreselijk balen natuurlijk, want nu mag ze niet verder mee in de bus en moet hier achterblijven. De bedoeling is dat ze over 4 dagen, als ze geen klachten meer heeft, opnieuw gaat testen en als ze dan negatief is mag ze weer aansluiten. Maar dan zitten we inmiddels op Sicilie dus het is maar te zien of en hoe dat gaat. Haar kamergenoot testte vanmorgen negatief dus die gaat wel mee. Maar moet voorin de bus en we moeten toch maar proberen afstand te houden. Dat gaat al niet makkelijk want zo groot is de bus niet vandaag.

We rijden richting het dorpje Morigerati, tenminste dat is de bedoeling maar deze chauffeuze maakt er een potje van, rijdt meerdere malen verkeerd, heeft geen richtingsgevoel en heeft zich niet voorbereid. Maar uiteindelijk komen we toch bij het begin van de wandeling naar Oasi del Bussento met kleine watervalletjes, beekjes en bronnen. Helemaal beneden is nog een grot waar het riviertje doorheen stroomt. Het is weer flink dalen en stijgen met wederom veel trappen. Ik ben vandaag op mijn sandalen en dat gaat, maar soms wel met enige moeite. Als we bij Morigerati aankomen gaan we daar lunchen. De meeste hebben de proeverij geboekt en er worden ons allerlei gerechten voorgeschoteld. Ik geloof dat het er wel 15 waren in totaal. Allemaal kleine beetjes maar bij elkaar toch een flinke berg.

Na de lunch rijden we door naar Corleto Monforte, een klein bergdorpje in het Nationaal Park Cilento. Ook hier rijd de chauffeuze weer verkeerd, later horen we ook nog dat ze de hele tijd dat wij zaten te lunchen nogal geïrriteerd heeft zitten zuchten voor het restaurant. Raar mens. We verblijven hier in Agriturismo Terra Nostra. Een tot hotel omgebouwde boerderij die door een familie gerund wordt. Flinke lap grond er omheen met tennisbaan, speeltuin, schapen, paarden en dan zwembad met groen water. Zwemmen zit er dus weer niet in voor de liefhebbers. Eten is hier inclusief en het diner is heerlijk, echter onbegonnen werk wat we allemaal voorgeschoteld krijgen, veel te veel. Als ik om elf uur mijn bed in duik voelt het nog alsof ik op ploffen sta.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag