Marina di Camerota wandeling

Omdat ik de schuifdeur van mijn kamer niet meer open durfde te doen was het wel een wat warme en benauwde nacht. In de ochtend maar snel naar het ontbijt, maar daar waren ze niet zo snel. Eerst voor een gesloten deur staan wachten en toen we eenmaal binnen waren was er nog geen brood, geen suiker, en het assortiment bestond vooral uit zoetigheden. Beetje matig ontbijt dit.

En eigenlijk was een stevig ontbijt toch wel gewenst want we gaan vandaag een flinke wandeling maken langs de Costa degli Infreschi. De eerste kilometers zijn makkelijk vanaf het hotel naar het stadje, door het stadje heen en aan de andere kant begint pas echt de route. De route is niet eens erg lang, 4,5 kilometer volgens Linda, maar saar doen we toch bijna 3 uur over. Het is namelijk de hele tijd op en af, stukken door de bossen en vaak met trappen. Onderweg stoppen we nog een keertje voor een drankje, bij de geplande tweede stop blijkt het restaurant gesloten. Met name het laatste stuk omhoog van de wandeling is erg stijl, echt een kuitenbijter. Het gaat me redelijk af en ik heb gelukkig niet heel veel last van mijn voeten.

Na de laatste afdaling komen we bij een klein strandje waar al een paar tieners rondlopen en ook een boot ligt. De eigenaren van deze boot liggen op het strandje te zonnen en de dame doet dit blijkbaar geheel naakt. Toch wel een beetje vreemd zeker als er dan ineens zo’n horde toeristen het strandje op komt maar daar trok ze zich weinig van aan. Een aantal mensen uit mijn groep gaat ook nog even zwemmen en om half 3 worden we opgehaald met een bootje. Daarin krijgen we nog een toer langs een zoetwaterbron, een paar andere strandjes en wat grotten waarbij de dame die de boot bestuurd telkens probeert de boot in de grot te krijgen. Bij een grot schijnt het zonlicht zo naar binnen dat het water heel erg blauw is, blijkbaar was dit vroeger al een toeristische trekpleister.

Uiteindelijk varen we terug naar het stadje en met een klein groepje duiken we nog even de supermarkt in om wat dingen te kopen waarmee we het na het douchen en voor het eten het nog even gezellig maken. Mijn was is ook weer terug dus die pak ik ook nog even in voordat we weer naar de stad lopen. Het eten in het restaurant wat we vandaag hebben uitgekozen is helaas een stuk minder, je kan niet altijd geluk hebben. Rond 10 uur zijn we terug bij het hotel en deze keer gooi ik wel de terrasdeur open voordat ik ga slapen.

Route van vandaag (begin stukje gemist)

Foto’s van deze dag