Vertrek naar Napels

Misschien toch door dat gedoe met die lange rijen op Schiphol, maar ik sliep de afgelopen nacht niet lekker. Om 4 uur werd ik al wakker en heb het daarna nog uitgehouden tot een uur of zes. Toen mijn bed maar uitgegaan om de laatste dingen te regelen.

Ik had gepland om 10 over 8 de bus te pakken, maar die rit was dus uitgevallen, waardoor ik ook de aansluiting met de intercity mis. Gelukkig rijden er veel treinen die richting in dus dan maar de sprinter die een half uur later aankomt. Ben ik nog steeds een half uur voordat de incheckbalie opent op Schiphol. Ik moest bij de service balie inchecken omdat ik een groepsticket heb. Ik vraag nog aan die dame “kan ik een plaats aan het gangpad krijgen”. Maar dat kon niet want alles was vol. Moest ik dan maar zelf proberen te ruilen.

En daarna dus de rij in voor de security. Ik hoefde in ieder geval niet buiten in de rij, maar al met al koste het wel dik anderhalf uur om binnen te komen. Gelukkig zat ik ruim in de tijd en dus zelfs nog tijd om even wat te eten. Vervolgens naar de gate waar het boarden van vlucht HV6411 om 12:20 gepland stond. Dat werd uiteindelijk pas 13:10 en we stegen uiteindelijk pas om 14:00 op, een uur te laat. Verbaasd me niets met Transavia, ik ben nog nooit met die maatschappij op tijd vertrokken. Tot mijn grote verbazing zit ik in mijn eentje in een rij van 3 stoelen. Hoezo “het vliegtuig zit vol”?

Een paar minuten voor 4 uur landen we in Napels waar Linda, onze reisbegeleidster, op ons staat te wachten. Die ken ik nog van mijn reis naar Colombia in 2019. We checken in bij hotel Neapolis waar ik een klein eenpersoonskamertje krijg met een mini douche. En hier blijven we dus 3 nachten, niet echt een top begin. We gaan gelijk eerst nog even naar de Kathedraal Chiesa di Napoli waar alleen vandaag nog een dienst is waar ze het bloed van de beschermheilige van Napels ‘uit de kast hebben gehaald’. Mooie kerk maar vind het verder niets bijzonders. Daarna nog even de eerste pizza van de reis scoren (er zullen er vast vele volgen) en dan eens kijken hoeveel last je nu ‘s-nachts hebt van die vliegtuigen die vlak over centrum Napels overkomen bij het landen.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag