Home » Italië (2022) » Zuid Italië en Sicilië
Jul
20

Ik was alweer aan het rondkijken bij reizen een stukje verder weg, maar daar zijn blijkbaar Corona restricties vaak nog wel een issue. Ik had bijvoorbeeld leuke reizen gevonden naar Taiwan en Noord Peru, maar Taiwan is nog niet open voor toeristen en in Peru gelden nog strikte regels. Dus blijf ik nog maar een keer in Europa en heb ik de 20-daagse reis Zuid-Italië: de Amalfikust, Cilento en Sicilië geboekt bij Sawadee. 

Ik ben al eens eerder naar Italië geweest, in 2014, en die reis was vooral het noorden en midden van het land. Wat dat betreft sluit deze reis er prachtig op aan, want deze begint op het meeste zuidelijke punt van mijn vorige Italië reis, in Napels, en gaat dan verder naar beneden. In Napels gaan we uiteraard ook wel weer naar Pompeï en we gaan we naar de top van de Vesuvius onder begeleiding van een vulkanoloog. Daarna naar de Amalfikust waar we plaatsen als Scala, Amalfi en het middeleeuwse centrum van Salerno bezoeken. Vervolgens naar de oude Griekse stad Paestum voor een bezoek aan de Dorische tempels. 

Verder naar het zuiden gaan we naar het kustplaatsje Marina di Camerota voor een boottochtje en vervolgens naar Corleto Monforte waar we kunnen wandelen naar Oasi del Bussento. Op de terugweg naar Napels bezoeken we de Grotten van Pertosa. Vanuit Napels gaan we met de ferry naar Palermo op Sicilië waar we de volgende dag nog een uitstapje maken naar de middeleeuwse stad Cefalù. Van Palermo gaan we vervolgens via Enna naar Mount Etna waar we een hele dag hebben voor een wandeling op de vulkaan. De kabelbaan brengt ons naar 2500 meter hoogte vanwaar we kunnen wandelen tot aan de kraterrand. De volgende stop is Syracusa en vervolgens Marina di Ragusa voor een paar dagen relaxen en nog een uitstapje naar Modica voordat we weer naar huis vliegen.

 

 

Comments are closed.