Home » Griekenland (2022) » Kreta
Jun
04

Kreta

Ik had geen wekker gezet voor vandaag maar ik was toch al vrij vroeg weer wakker. Misschien toch al het gestommel gehoord van de mensen die vroeg vertrokken naar de Samaria kloof. Ik neem zelf weer rustig de tijd om te douchen en te ontbijten voordat ik op stap ga. 

Hans, Patrick, Geuze, Mark en Gordana zijn dus vanmorgen vroeg al vertrokken omdat ze de 16 km lange wandeling door de Samaria kloof zijn gaan doen. Ik had voor de vakantie in principe al besloten dat ik dat niet zou doen, maar was gaandeweg de reis enthousiast gemaakt met verhalen dat het toch vooral downhill is en daardoor voor mij ook wel te doen zou zijn. Maar toen de zolen van mijn bergschoenen het begaven heb ik het toch wel weer uit mijn hoofd gezet. Er zouden ook kortere wandelingen zijn, maar blijkbaar worden die niet in het weekend georganiseerd op dit moment (omdat we nog erg vroeg in het toeristenseizoen zitten).

Dus na het ontbijt ga ik alleen het stadje Chania maar eens bezoeken. Eerst langs de oude vestingresten en daarna naar het kasteel dat dicht blijkt te zijn in het weekend. Ik bezoek het maritiem museum dat leuk en een beetje ‘gezellig rommelig’ is opgezet. Vervolgens loop ik om de hele haven heen naar de vuurturen die op een soort landtong staat. Het pad er naartoe is grotendeels een goed begaanbaar betonnen pad, maar een stuk in het midden moet je ineens over stenen heen klauteren. Op de terugweg zie ik mensen met een kinderwagen richting vuurtoren lopen en denk nog “dat gaat niet lukken zo”. Als ik weer terug ben bij het deel met de vele restaurantjes en winkeltjes aan de boulevard kom ik de groep met dames tegen. Samen nemen we een drankje bij een restaurant voordat de dames richting de vuurtoren gaan en ik de oude stad verder in loop.

Die oude stad bestaat dus uit heel, heel veel smalle straatjes volgepakt met winkeltjes en restaurants en ook veel ijssalons. Ik loop er een paar uurtjes rond en onderweg haal ik ook een lekker broodje gyros bij restaurant Tasty. Wat een verschil in prijzen, hier haal je een broodje en een cola voor 5 euro, 100 meter verderop, op de boulevard, ben je dat al bijna kwijt voor alleen de cola. Rond een uur of 3 ben ik even uitgelopen en ga even terug naar het hotel om in de airco af te koelen voor een uurtje. Daarna loop ik nog een keer naar buiten (GPS niet aangehad voor dit stuk) maar ga nu de andere kant op waar het strand is. Dit strand valt wel een beetje tegen, zeker het eerste deel dat misschien 5-6 meter breed is. Iets verderop wordt het wel een stuk breder. Maar het oogt niet erg gezellig dus na een loopje langs het strand ga ik door de stad terug en ben om half 6 weer in het hotel. Even douchen en klaar maken voor het diner.

Het diner is nog steeds zonder de wandelaars, die kwamen namelijk net terug toen wij naar het restaurant vertrokken. Die gingen dus eerst nog douchen en omkleden. In het restaurant gelukkig een keer een andere optie dan dezelfde 10 gerechten die we telkens zien, ze hebben namelijk spare-ribs. En ook nog eens hele goede dus heerlijk gegeten. Ondertussen wordt er in het naastgelegen restaurant flink gefeest door een grote groep, lijkt op een soort bachelor party en volgens mij zijn de meeste wel een beetje aangeschoten. Rond een uur of 11 lopen we weer terug naar het hotel.

 

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.