Home » Griekenland (2022) » Kreta
Jun
05

Kreta

Rond een uur of 8 zit ik weer bij het ontbijt en Hans en Patrick komen even later ook weer aansluiten en ook Marja komt ontbijten. De rest van de groep is vanmorgen vroeg vertrokken richting Heraklion en Knossos wat dus weer 2,5 uur rijden is. Ik zag dat zelf niet zo zitten om weer zo lang in de bus te zitten voor weer een museum en archeologische site.

Eerder hadden we nog gedacht over een bezoek aan het stadje Rethymno, dat maar een uurtje rijden is met openbaar vervoer, maar de mannen waren duidelijk nog aan het bijkomen van de wandeling gisteren. Marja besluit zelf wel te gaan. Wij blijven nog lang op het terrasje voor het hotel zitten om ‘de problemen van de wereld door te nemen’. Het is inmiddels al 12 uur als we eindelijk opstaan om nog eens naar Chania te lopen. Ik heb zelf het meeste al wel gezien natuurlijk, dus terwijl Hans bijvoorbeeld naar de vuurtoren loopt blijven Patrick en ik op een terrasje zitten (Patrick was hier een paar jaar geleden ook al geweest toen hij een tijdje op Kreta woonde). 

Daarna lopen we een beetje door de stad heen en weer door de smalle straatjes, ik dirigeer de mannen naar restaurant Tasty om daar een klein hapje te eten en mijn enthousiasme voor deze plek wordt gedeeld. En we zitten op diverse plekken wel een tijdje op een terras om naar de stromen mensen te kijken die langs komen wandelen. Zo komen we de dag wel door totdat we rond een uur of 6 teruglopen naar het hotel. Even douchen in de te kleine douche met irritant plastic gordijn en douchekop die je niet op kan hangen maar in je hand moet houden.

Vervolgens lopen we om half 8 al naar het restaurant bij het strand om vooraf even wat te drinken. Daar kan Patrick ook alvast de inzameling houden van de fooi voor Marja want het is immers al onze laatste diner met de groep. Bij dit diner wordt dus ook de fooi overhandigd aan Marja en houdt Patrick nog een praatje. Rond een uur of 11 lopen we weer terug naar het hotel. 

Geen route vastgelegd vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.