Delphi – Olympia

Vandaag verlaten we Delphi alweer, maar niet voordat we een bezoek brengen aan de Tholos, de tempel van Diane waar alleen nog 3 zuilen van overeind staan. Deze ligt vlakbij de oude stad waar we gisteren waren maar net te ver om te lopen. We nemen hier een half uurtje om wat foto’s te maken en dan rijden we door.

Het is twee uur rijden tot aan de overgang van het vasteland naar het schiereiland Peloponnesos. Er ligt hier een moderne brug maar de tol is veel duurder dan met de pont, dus gaan wij met de pont het water over. Eigenlijk is dat ook veel leuker want dan kunnen wij even de benen strekken en buiten even een beetje wind mee pakken. We zijn vrij laat in Olympia waar we verblijven in Hotel Krinio, acceptabel hotel maar niet bijzonder. We pakken toch nog even een lunch mee voordat we de historische site gaan bezoeken. Bij de lunch merk ik dat de schoenzolen van mijn bergschoenen toch weer loslaten. Het plakken dat ik een paar weken geleden had gedaan had dus toch niet gehouden.

Ik trek mijn Teva sandalen aan voor het bezoek aan de archeologische site en we hebben hier weer een gids. Deze spreekt gewoon Nederlands en is 100 keer beter dan degene die we in Delphi hadden. Ze vertelt heel enthousiast over de resten van de sportscholen en de tempels die hier voor de oude olympische spelen gebruikt werden. Destijds deden er alleen Griekse mannen mee die de sporten volledig naakt beoefenden. Deze spelen werden elke 4 jaar, zonder onderbreking, gehouden voor ongeveer 1000 jaar lang, van 776 voor tot 393 na Christus. Toen werden ze verboden door de Romeinen omdat het heidens zou zijn. Tijdens deze excursie merk ik dat de zolen van een van mijn Teva’s ook los begint te laten.

Het bezoek aan de site eindigt in het olympisch stadion, waar je je dan niet zoveel van moet voorstellen. Daarna loop ik samen met Bajmaa naar het museum en vervolgens terug maar het hotel. Daar ga ik eerst maar eens douchen voordat we weer verzamelen voor het diner. Vervolgens ga ik met de mannen nog een drankje halen, waarbij het wel ineens een stuk kouder is dan we gewend waren.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag