Olympia – Pylos

We rijden vandaag door naar Pylos, maar we vertrekken pas om 12 uur. Dus ruim de tijd om eerst uit te slapen en uitgebreid te ontbijten want ik heb zelf geen programma voor de ochtend.

Het grootste deel van de groep gaat in de ochtend eerst naar een bijenfarm maar ik had daar niet veel zin in. Dus ik ben zelf wat in het stadje gaan rondkijken maar dat heb je dan wel snel gezien. Er zijn namelijk maar 3 straten in de lengte en misschien 10 dwarsstraten. Ik probeer nog in een winkel een usb-c naar audio kabel te vinden maar weinig kans hier in zo’n klein plaatsje. Zelfde geldt voor schoenen, er is alleen een winkel die sandalen verkoopt. Ik ga nog even terug naar de kamer (die mocht ik houden, de groep die naar de bijenfarm ging moest al uitchecken) en ga de rest inpakken voordat de groep terugkomt.

Om 12 uur zitten we allemaal weer in de bus en gaan we op weg naar Pylos. Daar komen we in de middag aan bij hotel Karalis. Een verrassend mooi, modern hotel met hele ruime kamers, ruime douches, etc. Even verademing ten opzichte van de trend hier. Ik ga met een klein groepje direct door naar het kasteel. Een behoorlijk groot fort en voor dit fort heeft zich ooit een beslissende zeeslag afgespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turken. We lopen hierboven weer een tijdje rond en daarna nog even tijd om te douchen.

In de avond gaan we eten bij een restaurant een paar honderd meter van het hotel en daarna gaan we nog naar een tentje aan de haven waar we naar de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma kunnen kijken. Helaas verliest Feyenoord dus de stemming is toch wat minder als we naar het hotel teruglopen.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag