Kalambaka – Delphi

Eindelijk heb ik een keer een goede nachtrust gehad, met 7 uur slaap. Dat was wel even nodig na de korte nachten hiervoor. Vandaag gaan we naar Delphi en dat is weer een flinke rit van ruim 6 uur.

Vlak na vertrek stoppen we nog even bij het monument van Koning Leonidas die hier ooit samen met de Spartanen met een klein legertje de strijd aanging met de ‘miljoenen’ Perzen (dat aantal is waarschijnlijk zeer overdreven, men denkt nu dat het er een paar honderdduizenden waren). Dit staat bekend als een heldhaftige nederlaag en de film 300 is hier op gebaseerd. Nog een uurtje rijden van Delphi stoppen we voor een bezoek aan het Osios Loukas klooster, een mooi klooster dat veel meer authentiek lijkt dan de Meteora kloosters omdat het niet zo rigoureus gerestaureerd is.

Rond een uur of 4 zijn we in Delphi, gooien de spullen op de kamer en ik ga met een klein groepje nog wat drinken. Om half 6 verzamelen we weer en gaan we naar de Delphi archeologische site. Dat is nog wel een kleine 20 minuten lopen en het voelt hier warmer aan dan in de vorige plaats. Waarschijnlijk omdat we dicht bij het water zitten. In Delphi hebben we (samen met de andere Djoser groep) een andere gids dan de bedoeling was en die valt erg tegen. Ze spreekt met een zwaar Italiaans accent en is moeilijk te verstaan. Een voor een haken er dan ook steeds meer mensen af. Aan het einde van het verhaal is er nog tijd om zelf naar het stadion te lopen bovenop de berg. Maar veel van de groep waren daar dus inmiddels al gewest dus liep ik alleen snel even omhoog. Daar kwam ik Gordana en Bajmaa nog tegen en samen liepen we terug en ook nog even snel door het museum.

Weinig tijd voor het museum dus want om 8 uur gingen alweer eten en ik wilde eerst nog wel even douchen. Het paste allemaal net en in het restaurant blijkt dat de anderen daar al een tijdje zaten, die waren direct gegaan en niet eerst naar het hotel. Eten met prachtig uitzicht over de vallei en ik had weer eens veel te veel besteld, gyros met tzatziki en brood, maar bij de gyros zat al tzatziki en brood en de extra porties waren enorm. Met Hans en Patrick ga ik nog een drankje doen waar we ook nog even gezellig babbelen met twee stellen uit de andere groep. Heel gezellig en rond 12 uur lopen we terug naar het hotel.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag