Vilnius

Omdat het gisteren toch weer laat was voordat ik in bed lag was het een korte nacht. Het hielp dan niet mee dat ik, zoals gewoonlijk de eerste nacht, niet best geslapen heb. Het ontbijt is ook even wennen, de normale setup, alleen mag je nu niet zelf pakken maar aanwijzen wat je wild zodat het personeel het op je bord kan leggen.

Om 9 uur stonden we bijna allemaal klaar om met de reisleidster Vilnius te gaan ontdekken. Er waren er drie die al gelijk op eigen houtje er op uit trokken. Ik ben de eerste fase meegelopen, maar al bij de eerste stop ben ik samen met Wilna, Henk en Jet alleen verder gegaan. De dames hadden een hele route uitgestippeld waarbij we vooral heel erg veel kerken gezien hebben. Daar staat het ook helemaal vol mee in Vilnius en ik ga niet eens een poging doen om ze allemaal te benoemen. Onderweg was er ook nog wel tijd voor een bak koffie op een terrasje en een heerlijke lunch bij een Frans restaurantje. Het Kgb museum moesten we helaas overslaan omdat die niet open is op maandag.

Onderweg pikten we ook Wilfred nog op en liepen we een flink eind naar een lokatie waar wat streetart te zien was en aan het einde nog met een soort liftje naar het restant van het kasteel boven op de heuvel. Al met al dus dik 17 km gelopen vandaag en dat voel ik wel in mijn kuiten en voetzolen. Na een verfrissende douche nog wat gaan eten en in de stad nog een lekker ijsje gehaald. In het hotel waren er nog een paar die-hards die nog een drankje gingen halen maar ik wil nu toch ook wel even een goede nacht slapen dus sla ik deze keer over.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag