Vertrek naar Litouwen

En we zijn weer op weg. Extra vroeg opstaan omdat de NS in al haar wijsheid had besloten precies dit weekend geen treinen te laten rijden over Almere, maar dat mag de pret niet drukken. Het is voor mij wel een beetje wennen met de mondkapjes nadat ik al meer dan een jaar niet in het OV had gereisd. En wat een drukte in die bussen en later in de trein.

Ook op Schiphol is het veel drukker dan ik had verwacht. Ik vertrek met vlucht BT610 van Air Baltic naar Vilnius. Het vertrek stond oorspronkelijk gepland om 10:20, maar dat gingen we niet redden. Rond die tijd begonnen we nog maar net met boarden. Pas om 11 uur gingen we de lucht in nadat we eerst ruim een half uur het gekrijs van een klein kind achter in het vliegtuig hadden moeten aanhoren. Gelukkig hield ie op toen het vliegtuig opsteeg. De aankomst was toch maar een kleine 5 minuten dan ik oorspronkelijk verwachtte, de vlucht duurde dan ook maar 1 uur en 45 minuten. Ik dacht dat het een uur langer zou duren.

Op Schiphol hadden diverse mensen uit de groep elkaar al gevonden en ook Nina, onze reisleidster was mee in het vliegtuig. In Vilnius reden we direct door naar het Ibis hotel waar we de komende twee nachten verblijven. Prima modern hotel, niks op aan te merken. Na een korte stop in de kamer loop ik met een paar reisgenoten de stad in om even wat kleins te eten en wat te drinken. Op een leuk terrasje bestellen we uiteindelijk veel te veel en het duurt ook nog eens te lang waardoor we te laat zijn voor de ‘briefing’ van 5 uur.

Ik heb daarna nog net genoeg tijd om even te douchen voordat de taxi’s ons komen ophalen voor het diner in een restaurant met traditionele Litouwse gerechten. Dat klaarmaken van die gerechten duurt blijkbaar lang met als voordeel dat daardoor de late middag snack nog even verder kan wegzakken. Een deel van de groep gaat daarna terug naar het hotel, ik ga met een groepje van 10 nog even in de stad naar de lichtshow kijken, maar die begint pas om 10 uur, dus eerst tijd voor een drankje. Om 11 uur gaat de tent sluiten en lopen we langs een aantal van de locaties van de lichtshow, allemaal een soort van artistieke creaties met licht. We bezoeken er een stuk of 6 maar dan is het inmiddels alweer middernacht dus lopen we terug naar het hotel waar ik nog even een stukje schrijf voordat ik mijn bed in duik.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag