Terug naar huis

Het zit er weer op. De koffer is weer ingepakt, we nemen de ontbijtpakketjes mee bij het hotel en we stappen om 7 uur in de transfer bus die ons naar het vliegveld brengt. Helaas gaat het nog wel een lange dag worden omdat er een lange overstap in de thuisreis zit.

Op het vliegveld is er nog even wat onrust omdat iemand bij de balie zegt dat we opnieuw het COVID entry formulier voor Letland moeten invullen. Ik had dat zelf gisteren al gedaan omdat het ook bij het inchecken op de website genoemd werd. Maar de meeste anderen dus niet. Achteraf werd er helemaal niet om gevraagd, ze wilden alleen het vaccinatie bewijs zien (of de uitslag van een recente PCR test als je niet volledig gevaccineerd bent). De eerste etappe is van Helsinki naar Riga met vlucht BT302 die vertrekt om 09:50. Het is eigenlijk alleen maar opstijgen en dalen, het is bij elkaar nog geen uur in de lucht. 

Etappe twee is een ietsje langer, een uur en 50 minuten vliegen, maar daar moesten we dus wel bijna 6 uur op wachten. Want vlucht BT619 van Riga naar Amsterdam stond pas om 16:30 (lokale tijd) gepland. Oorspronkelijk zou de reis iets anders verlopen en zouden we een rechtstreekse vlucht hebben vanuit Turku, maar die vlucht is momenteel niet beschikbaar vandaar dat Djoser het programma had omgegooid. Ik had me dat niet goed gerealiseerd, anders had ik wel gekeken of ik misschien zelf vluchten had kunnen regelen en dan wel een directe vlucht boeken. Want 6 uur op een relatief saai vliegveld als dat van Riga is geen pretje.

Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt. Iets eerder dan verwacht, net over half zes landen we op Schiphol en omdat het een vlucht binnen Europa is gaat het allemaal wat sneller (geen paspoort controle, tassen door scanners, etc). Het afscheid van de reisgenoten is ook anders dan normaal met alleen een ‘boks’ of ‘elleboog’. Ik mis net de intercity richting Groningen dus moet nog een kwartier wachten op een trein en rond 7 uur ben ik weer thuis… 

Route van vandaag

Foto’s van deze dag