Het werd weer eens tijd

Vorig jaar was het erg mager, met alleen een reis van 2 weken naar de Baltische Staten, maar ik was al blij dat het überhaupt al weer even kon. Helaas werd het reizen snel daarna alweer moeilijk met alle Corona maatregelen dus zijn we inmiddels weer een half jaar verder zonder reizen. Het werd dus wel weer eens tijd. Een poging om een reis naar voormalig Joegoslavië te boeken ging eerder de mist in omdat er bij Sawadee geen eenpersoonskamers meer beschikbaar waren. Maar nu toch een aardig alternatief gevonden in een 18-daagse reis Ontdek de verborgen schatten van Griekenland met Djoser.

Deze reis begint in Athene waar we 2 nachten verblijven en uiteraard kan daarbij een bezoek aan de Akropolis niet ontbreken. Vervolgens maken we een noordelijk uitstapje naar de Meteora-kloosters in Kalambaka. De volgende dag rijden we een groot deel van dezelfde route terug maar nemen we onderweg de afslag naar Delphi, om bij het Orakel op audiëntie te gaan. Een dag later gaan we door naar Olympia, uiteraard bekend van de Olympische Spelen en de dag erop rijden we door naar Pylos, aan de kust, waar we weer een keer 2 nachten verblijven.

Vanuit Pylos rijden we door naar Mystras en de dag erop via Mycene naar Nafplion dat rond 1830 de eerste hoofdstad van het onafhankelijk Griekenland was. De dag erop kijken we nog even bij het Epidaurus theater en rijden we vervolgens via het kanaal van Korinthe door tot we bijna weer in Athene zijn. Maar net daarvoor stappen we op de veerboot naar Naxos, het grootste eiland van de Cycladen waar we 2 nachten verblijven.

Na Naxos nemen we de boot naar Santorini, beroemd van de foto’s met de witte huisjes met blauwe daken. Eigenlijk is het hele eiland gewoon een grote krater van een vulkaan. Ook hier blijven we 2 nachten en is er voldoende te beleven, waaronder een optionele excursie naar Nea Kameni, het eilandje in het midden van het kratermeer waarvan Santorini eigenlijk de kraterrand is. De vulkaan begint hier langzaam weer te groeien. De laatste bestemming van deze reis is Kreta waar veel wandelmogelijkheden zijn, waaronder een wandeling door de 16 kilometer lange Samariakloof (laat ik waarschijnlijk toch maar aan mij voorbij gaan, er zijn ook mooie kortere routes). En een middagje strand is aan het einde van zo’n reis ook wel eens lekker. Met 3 overnachtingen is ook daar ruim de tijd voor.

Griekenland