Naar Salamina

Vandaag wederom voornamelijk een reisdag, 8 uur vertrek, 10 koffiestop, 12 uur lunch en we rijden door het prachtige gebied van de koffie plantages. Echter geen fotostops en ik vind foto’s vanuit de bus altijd tegenvallen dus heb het niet eens geprobeerd.

Het enige soort van hoogtepunt tijdens de route was de stad Manizales waar we doorheen reden. Deze stad ligt tegen steile berghellingen an en je ziet dan ook huisjes op plekken waarvan je denkt ‘dat kan toch helemaal niet’. Ook staan er appartementencomplexen op, vanuit ons oogpunt te zien, smalle bergranden en heel bijzonder zijn de extreem steile straten. Ik zou er lopend niet eens vanaf durven en waarschijnlijk gaan zitten om vervolgens naar beneden te schuifelen. Natuurlijk hoeft dat niet want de stoepen bestaan vooral uit trappen. Ook bijzonder was de prijs die we bij de lunch moesten afrekenen voor een stuk vlees met rijst, salade, vruchtensap, koffie en een toetje. Dat alles bij elkaar kostte in euro: 2.09.

Rond half 4, later dan gepland, komen we in Salamina aan en checken we in bij hotel Casa Real. Het is een soort guesthouse, aardige kamers maar niets bijzonders. We gaan gelijk het stadje in, eerst naar het centrale plein en daarna naar de begraafplaats. Daar blijkt ook nog een begrafenis onderweg dus we houden ons wat afzijdig tot ze weg zijn. Daarna terug naar het plein en verder is er eigenlijk niet zoveel te beleven. Gerben en ik halen een bak koffie bij het restaurant en bij het betalen is er war verwarring, vooral van onze kant want 20 cent voor een bak koffie vinden we wel erg weinig, maar dat was toch echt de prijs in dit café/restaurant. Daarna drinken we nog een biertje of cola met enkele anderen van de groep.

We eten vandaag bij een restaurantje in huis bij een dame die ooit 5e geworden is in de Colombiaanse versie van heel Holland bakt. Het restaurantje is echter heel klein dus moeten we in twee groepen eten. De eerste om 06:30 en ik zit in de tweede om 8 uur. Het was het wel waard want het eten was heerlijk. Ik had varkensfilet met gebakken aardappelschijfjes en salade, anderen hadden veelal zalm. Op ee terugweg komen we mogen langs een drukke bar waar men luidkeels mee zit te zingen. Met een man 7 stappen we ook nog naar binnen voor een drankje en het wordt ook steeds drukker. Bijzonder voor een woensdagavond. We laten het bij 1 drankje en nog voor 11 uur ben ik terug in mijn kamer. Nog even de blog bijwerken en dan naar bed.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag