Home » Madagaskar » Terug naar Antananarivo
May
31

Van uitslapen kwam weer niets vandaag, ik zit weer in mijn oude ritme en ben iets over vijf alweer wakker. Ik blijf nog een tijdje liggen maar kwart over zes ben ik het toch zat en ga maar een stukje schrijven. Dat had al 2 dagen niet gedaan want er was toch geen internet om het te uploaden.

De terugweg doen we met het vliegtuig, dat is toch een stuk comfortabeler dan weer drie uur op de boot (hoewel de zee nu veel rustiger is dan toen wij hierheen kwamen) en uren over die slechte weg. We vliegen om kwart over vier met Air Madagascar vlucht TZ 531. We hebben de hele ochtend dus nog voor onszelf en Matthijs gaat nog een keer snorkelen. Later laat hij ons de foto’s zien van zijn onderwatercamera en er was toch veel meer te zien dan ik had verwacht. Mooie vissen waaronder als ik het goed had gezien een koraalduivel en toch best mooie koralen. 

We vertrekken na lunchtijd bij het hotel (hoewel er niet iemand nog gaat lunchen hier) en rijden in een uurtje naar het vliegveldje. Daar spelen we tijdens het wachten nog een spelletje regenwormen die Suzanne deze keer weet te winnen. Vervolgens is het een uurtje vliegen, en daarna moeten we weer de hele stad door naar Hotel Belvedere. Hetzelfde hotel dat we een paar dagen ook al hadden, en dus zeker prima. Hoewel de meeste van ons dan voor deze dag liever nog dat hotel hadden gehad van de eerste dag zodat we niet 2 keer die hele stad door hoeven te rijden. 

We bestellen gelijk ons eten voor het laatste gezamelijke avondmaal en na het opfrissen wordt er gegeten. Bij de voorgerechten houdt eerst Jolanda een korte speech en daarna heeft Sasja nog een paar mooie woorden voordat we de fooien aan Jolanda geven. Ging voor mijn gevoel een beetje raar deze keer, ik ben gewend aan een gezamelijke envelop maar nu had bijna iedereen zelf wat geregeld. Ik was niet echt voorbereid dus heb ik mijn fooi maar gewoon zo direct aan Jolanda gegeven. 

We blijven nog even hangen, zeker nadat het personeel weer een rondje rum shots had weggegeven met smaakjes vanille en gember. Maar als ik rond half 11 met de die-hards (Patrick en Suzanne) nog ben achtergebleven begint het personeel alweer de lichten om ons heen uit te doen en gaan wij ook maar slapen.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.