Home » Madagaskar » Terug naar huis
Jun
02

Terug naar huis

Het zit er op. Gisterenochtend nog de laatste Ariary uitgegeven in de stad (ik heb maar wat repen chocolade gekocht, anderen nog wat souvenirs) en half 12 stonden we allemaal wel klaar met de koffers om naar huis te gaan.

We moeten eerst nog dat stuk door de stad heen en als we een kleine 10 minuten na vertrek in een vreselijke drukke staat echt minutenlang stil staan begint je toch een beetje een angstig gevoel te bekruipen. Maar toen we dat punt (aansluiting op een brede weg) voorbij waren ging de rest eigenlijk heel soepel. De weg waar we gisteren lange rijen auto’s hadden zien staan was vandaag nagenoeg leeg. Dus ruim op tijd kwamen we bij het vliegveld aan. Ook daar worden nog laatste Ariary gespendeerd want je mag ze niet uitvoeren. Ik had er nog 11, net genoeg voor 2 Twixen die min of meer mijn lunch zijn voor vandaag. 

Bij de balie vraag ik om een plek aan het gangpad, de man achter de balie kijkt mij eens aan en vraagt dan of ik niet liever bij de nooduitgang wil zitten. Na een volmondig “Ja” van mijn kant was dat geregeld en zit ik de eerste vlucht, TK 161 van Madagaskar (via Mauritius) naar Istanbul heerlijk languit en heb ik zelfs een paar uur geslapen. In Istanbul hebben we 2 uur overstaptijd en zit ik met Sjef en Maria even lekker bij de Starbucks voor een kop koffie. Vlucht TK  1951 naar Amsterdam zit ik wel gewoon aan het gangpad, maar dat is maar 3 uurtjes. Het duurt wel heel lang voordat we daadwerkelijk vertrekken, als ik al halverwege een film zit en er ineens wat wordt aangekondigd kijk ik verbaasd op dat we nog steeds op de grond staan. 

Een paar uur later op Schiphol blijkt dat er geen treinen rijden tussen Schiphol en Almere en dus moet ik om via Amsterdam (half uur extra reistijd). Dat is nooit fijn, maar na zo’n lange reis al helemaal niet. Terwijl we op de koffers wachten nemen we afscheid van elkaar en na best een tijd wachten op die koffers ga ik gelijk rennen om die trein van 11:10 te halen (anders moet ik nog 20 minuten wachten). Verder geen vertragingen en half een sta ik voor mijn huis… 

Route van vandaag (helaas was halverwege Duitsland de batterij leeg)

 

(Geen foto’s gemaakt deze dag)

Comments are closed.