Home » Madagaskar » Ile Sainte Marie (dag 3)
May
30

Ik word vanmorgen wakker, kijk om me heen en zie dat het al licht is, blijkt het al kwart over zeven. Een welkome afwijking met de rest van de dagen waar ik meestal zo’n drie uur eerder al wakker werd. Als ik een uurtje later baar buiten stap ziet het er al een stuk beter uit dan gisteren, hoewel ik aan de druppels die van mijn dakje afkomen kan zien dat het pas nog geregend heeft.

Bij het ontbijt worden de plannen besproken, een klein groepje gaat naar het kleine eilandje ten zuiden, een kleine 25 kilometer naar het puntje van het eiland en dan oversteken met een pirogue (kano van uitgeholde boomstam). Ik twijfelde even om mee te gaan maar met name die overtocht in die kano zag ik helemaal niet zitten. Dus ben ik weer bij het hotel gebleven en ben zelf een stuk gaan lopen. Eerst naar de kleine waterval die op zo’n kilometer van het hotel ligt en daarna ben ik nog een stukje doorgelopen. Inmiddels begon het wel weer wat te regenen dus ben ik anderhalve kilometer verder maar weer omgedraaid.

In de middag vooral weer lekker op mijn terras gezeten en gelezen. De zon kwam inmiddels goed door en het water was ook een stuk rustiger geworden dus hebben diverse reisgenoten zich er toch aan gewaagd door de rotsen heen te waden (nu een stuk makkelijker met nauwelijks golfslag) en te gaan snorkelen. Er was blijkbaar toch nog wel wat te zien hoorde ik hoewel het zicht niet echt fantastisch was volgens Matthijs. Zelf reisleidster Jolanda heb ik nog met een snorkel langs zien lopen. Een paar anderen waren ook de stad in, waaronder Jolanda, Sjef en Maria die daar ook gedineerd hebben. De rest was allemaal rond zeven uur weer present.

Uit de verhalen bleek dat ik best mee had kunnen gaan naar het eilandje want de kano’s daar waren gemotoriseerd en voorzien van extra drijvers en konden dus niet zomaar omslaan. Wel kwam er blijkbaar water binnen door de golfslag dus hadden ze moeite moeten doen om camera’s droog te houden. Na het diner worden er nog een paar spelletjes regenwormen gespeeld in diverse samenstellingen en als het laatste spelletje is afgelopen blijf ik met Patrick en Suzanne nog even zitten. Niet echt tot genoegen van de bediening die om ons heen alles aan het opruimen is en hier en daar ook al wat lampen uit doet. Kwart voor elf gaan we dan toch maar naar de kamers, bijna een record voor deze reis.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.