Home » Madagaskar » Via Avenue des Baobabs terug naar Morondava
May
22

We vertrekken weer vroeg vandaag dus het is buiten nog pikkedonker als ik mijn tas sta in te pakken. En binnen ook want de stroom is blijkbaar uitgevallen. Met zaklampje bij de hand fris ik me wat op, probeer al mijn spullen bij elkaar te scharrelen en 10 over 6 zet ik mijn tas buiten.

Voor ontbijt had ik 2 gekookte eieren besteld, maar dat was dus niet helemaal goed doorgekomen. Standaard krijg je blijkbaar al 2 eieren en omdat ik 2 keer had gezegd kreeg ik er dus vier. Iets teveel van het goede maar daar waren wel liefhebbers voor. Iets na 7 uur de auto’s weer in, met de vlotten weer naar de overkant en daar wachten we totdat de kolonne compleet is. Met zo’n 20 auto’s rijden we in kolonne naar de lunchplek. Dat is maar iets van 85 km, maar door de vreselijk slechte weg doe je daar dus 3,5 uur over. Bij vertrek was er best wat gendarmerie op de been in camouflage pakken, maar het was me nu niet duidelijk of die ook in de kolonne mee reden. Na de lunchstop hoefden we niet meer in kolonne en zaten we blijkbaar weer in veilig gebied.

Als ik mijn eend naar binnen heb gewerkt bij de lunch, en een heerlijke espresso er achteraan heb gegooid, gaan we weer op weg. Een klein stukje later gaan we de pontjes op die een stukje over de rivier varen omdat de andere aanlegplaats niet direct aan de overkant ligt. We willen eigenlijk wat opschieten omdat we op tijd voor de zonsondergang bij de Avenue de Baobabs willen zijn. Maar omdat we nu met 5 auto’s zijn en er maar 4 op een pont passen, wordt een van onze auto’s naar de andere pont gestuurd iets verderop. Daar is het echter minder druk en de pont vertrekt niet voordat hij vol zit. En dus moeten ze 25 minuten wachten voordat zij ook mogen vertrekken. Inmiddels passeren en jeeps vol met Chinezen die straks natuurlijk ook allemaal bij die Baobabs staan…

Rond een uur of 4 maken we eerst nog een stop bij de heilige Baobab waar je ook alleen blootsvoets bij in de buurt mag komen, gelukkig heb ik slippers aan. Als iedereen zijn foto’s heeft stoppen we iets verder, waar het wat rustiger is, nog voor een plaspauze en even later nog voor een verstrengelde Baobab voordat we de volgende 30 km door hobbelen. Kwart over 5 bij de Avenue de Baobabs, op tijd voor de mooie foto’s met de zonsondergang. We zijn niet de enige, het krioelt hier ineens van de toeristen, zoveel heb ik er in dit land nog niet bij elkaar gezien. We nemen ruim de tijd om foto’s te maken en als het donker wordt komen de plukjes reisgenoten langzaam bij de auto’s aan. Daarvandaan is het nog een kilometer of 3-4 hobbelen en dan een zalige 15km over asfalt, wat is dat dan weer heerlijk om over te rijden.

We verblijven deze keer in het Baobab Café hotel en niet in het Trecicogne dat blijkbaar vol is voor vandaag. Goed voor ons want dit is een verbetering, het eerste hotel dat we hebben met werkende airco en een koelkastje. De helft van de groep gaat weer bij het visrestaurant eten waar we vorige keer geweest zijn, ik blijf met de andere helft in het hotel eten waar ik een heerlijke karbonade met frietjes naar binnen werk. Ook hier gaan rond 10 uur de luiken dicht en de lichten uit, had gehoopt dat we deze keer wat langer konden blijven zitten want morgen mogen we uitslapen, maar helaas, half 11 zit ik alweer in mijn kamer…

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.