Home » Madagaskar » Morondava – vlucht naar Antanananrivo
May
23

We gaan het westen van Madagaskar weer achter ons laten vandaag en we vliegen terug naar de hoofdstad Antananarivo. Onze vlucht zou oorspronkelijk later in de middag vertrekken maar het wordt nu 12:15u. We vertrekken om 10 vanuit het hotel (de luchthaven is 7 km verderop) dus we kunnen heerlijk uitslapen.

Van dat uitslapen komt bij mij natuurlijk weer niet zoveel en rond half 7 sta ik naast mijn bed. Ik zorg eerst dat alles klaar staat voor de vlucht, dus vloeistoffen in de koffer, elektronica en batterijen in de rugzak en alles klaar voor vertrek. Daarna loop ik nog een stukje de stad in met de bedoeling om even bij de souvenirwinkeltjes te kijken. Maar de meeste daarvan zijn nog dicht rond deze tijd. Dan maar terug naar het hotel voor het ontbijt waar al een paar reisgenoten aangeschoven zijn. 10 uur zitten we in de bus en een kwartiertje later op het vliegveld om in te checken. Blijkbaar mag er ook geen geld in de koffer zitten maar ik neem de gok maar, ik heb geld helemaal onderaan zitten en geen zin die hele tas overhoop te halen.

Het is een korte vlucht dus in minder dan een uurtje zijn we in Antananarivo. Daar worden we weer opgepikt door onze bekende bus en is het nog ruim een uur rijden naar Hotel Belvedere. Een heel erg leuk ingericht hotel op een heuvel met mooi uitzicht vanaf de terrasjes. Ik heb een kamer op de bovenste verdieping en daarin zit er nog een extra bed boven in de nok die met een smalle stijle trap te bereiken is, erg grappig ingericht. We spreken an om 3 uur en dan brengt de bus ons naar een nog hoger gelegen heuvel (Antananarivo ligt op 12 heuvels). Om die heuvel staat een gerenoveerd kasteel en vandaar hebben we een wandelroute (uit de Lonely Planet) die we door de stad volgen langs bezienswaardigheden.

Al snel vormen er een paar groepjes en ik loop met Jolanda, Sasja, Rene, Sjef, Maria en Suzanne langs de route naar beneden. Eigenlijk is dit gewoon een smerige stad met veel luchtvervuiling en stinkende putten. Veel te zien is er ook niet. Bij het presidentiële paleis nog even ophef omdat we het ‘no photo’ bord niet gezien hadden. Daar werden we fijntjes met geschreeuw door de bewaking op geattendeerd. In het drukke stuk bij een markt worden we gek van de kinderen die bedelen en af en toe zelfs wat agressief worden. Als we daar uit zijn is het inmiddels ook al voorbij 5 uur en begint de schemering al in te zetten.

We besluiten de laatste 2 punten van de route over te slaan en met behulp van maps.me volgen we de instructies om bij ons hotel te komen. De route leidt een steeg in en die wordt steeds smaller. Mensen kijken ons raar aan en er zit ook ergens zit een blaffende hond vlak naast het pad. We zouden er bijna moeten zijn, maar aan het einde van de steeg is nog wel een hele steile trap. Ik loop met Rene alvast omhoog en daar begint een man in het Frans tegen ons te blaten, blijkbaar omdat wij van zijn privé terrein af komen. Hij is heel verbaasd dat er zo’n groep blanken de trap omhoog komt. Het klopte overigens wel want bovenaan de trap stonden we 20 meter van het hotel.

Tijd om te douchen, nog een drankje voor het eten en na het eten nog even gezellig met een paar mensen napraten op een terrasje boven op het hotel. Om 10 uur komt iemand van het hotel ons al vertellen dat we vanaf nu stil moeten zijn (er hangen ook overal papieren aan de muur om dat duidelijk te maken). Half 11 komt hij nog een keer langs omdat we blijkbaar nog teveel herrie maken. Even later gaan we dan toch maar slapen.

Route van vandaag

Route van de stadswandeling

Foto’s van deze dag

Comments are closed.