Home » Madagaskar » Naar Andasibe
May
24

Naar Andasibe

Om 8 uur vertrekken we richting Andasibe waar onze laatste excursies naar een National Park gepland staan voor morgen. Het is gelukkig geen lange rit, we hopen zo rond lunchtijd aan te komen.

Het eerste uur is al nodig om de stad uit te komen, Antananarivo is namelijk een grote stad met heel weinig hoogbouw en dus vooral in de breedte groeit. De stad is gebouwd op een aantal heuvels (12 als ik het goed onthouden heb) en de bebouwing is eigenlijk alleen op die heuvels. De vlakke stukken die er tussen liggen worden gewoon nog voor landbouw gebruikt en dat ziet er best wel apart uit. Alleen jammer dat vooral door de vele stinkende auto’s en vrachtwagens (vooral Renault en Peugeot) van 40-50 jaar oud loop je hier de hele tijd in de stank van uitlaatgassen gemengd met de riool lucht die vaak uit de putten komt. Ik ben dus ook wel blij dat we deze stinkende stad weer verlaten vandaag.

Onderweg stoppen we een paar minuten als we een andere Djoser groep tegenkomen die eer paar dagen geleden zijn gestart. We stoppen vooral omdat de reisleider van die groep de vriend is can Jolanda, onze reisleidster. Verder zijn er nog een paar stops voor foto’s en om 1 uur komen we aan in hotel Feon’ ny Ala. Ook weer een erg leuk gelegen hotel dat aan een riviertje ligt, en aan de andere kant van dat riviertje begint het Perinet National Park. We bestellen de lunch, gooien even wat spullen op de kamer en eten met uitzicht op het park. Als je geluk hebt zou je hier de lemuren, en misschien zelfs de Indri Indri, waarvoor dit park gekend staat, al kunnen zien vanaf het overdekte plateau waar we lunchen. Helaas hebben wij dat geluk niet.

De rest van de middag doen we niet veel meer, de stroom gaat er af dus internet is niet beschikbaar, het wordt een beetje rondkijken en lezen. In de avond gaat een groep weer een avond safari doen, ik sla ook deze weer over, beter dan die eerste keer wordt het toch niet. Samen met Patrick, Sjef en Maria ga ik naar het pizza restaurant aan de overkant maar dat is ook een teleurstelling, weer pizza’s met een bladerdeeg bodem, te zout en te vet. We nemen nog een drankje bij ons hotel en het wordt inmiddels koud. Voor het eerst dat we allemaal met jas of vest aan zitten. De rest komt ook terug van de excursie en gaat nog eten (het is inmiddels bijna half 9). Een uurtje later gaat bijna iedereen naar de kamers en ga ik ook maar. Misschien dat een goede nacht slapen helpt om van mijn verkoudheid af te komen.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.