Home » Madagaskar » Perinet nationaal park
May
25

Ook vanmorgen is het koud, en het regent. Niet echt waarmee je wilt opstaan op een dag dat er twee wandelingen door een nationaal park gepland staan. Ik werd ook nog een half uur te vroeg wakker omdat de wekker van het huisje naast me afging. En het is vreselijk gehorig hier, als de mensen in het huisje naast je zachtjes praten kan je ze nog letterlijk verstaan.

Na het ontbijt, dat weer slecht georganiseerd was (mijn ei kwam 5 minuten voordat we vertrokken), stappen we in de bus en rijden we naar het ‘community park’, in principe hetzelfde park, alleen dit deel wordt door de lokale mensen gerund en niet door de overheid. In de middag gaan we naar het staatspark. We splitsen op in 2 groepen en Jolanda (de reisgenoot, niet de reisleidster) gaat met een eigen gids omdat ze niet heuvel op en af door de bossen kan banjeren. We lopen door het park en zien als eerste een kameleon en even later wat grijze en bruine lemuren. Dan gaan we op zoek naar de Indri Indri, de grootste lemuren. Die hadden we nog niet eerder gezien en zitten in dit park. We vinden ze maar ze zitten wel erg hoog waardoor het fotograferen een uitdaging is. Een heeft er zelfs een kleintje en daar heb ik een leuk filmpje van. We blijven hier ook erg lang staan en ook de andere helft sluit aan. Als we later teruglopen zien we nog wen bolletje met Woolie Woolies, lemuren die ‘s-nachts actief zijn en nu liggen te slapen.

Route eerste wandeling

We lunchen bij het hotel en half twee vertrekken we weer naar het officiële Périnet park. Hier spotten we eerst wat vogels en dan een groep Sifaki. Die volgen we een stukje en vooral als ze snel door de bonen springen is het leuk om naar te kijken. Ook daar heb ik een paar filmpjes van. We zien ook nog een paar andere lemuren een paar soort uiltjes en kikkers. Voor half vijf moeten we het park weer uit zijn dus het was geen lange wandeling. Het was ook vaak meer slenteren dan wandelen. Terug in het hotel zit ik een tijdje te wachten of er warm water komt, maar meer dan net aan lauw wordt het niet. Ik ga toch maar douchen en daarna naar het restaurant. Daar zit de rest ook te bibberen want het is behoorlijk fris. Later zit ook iedereen met jassen en vesten aan bij het diner, en een aantal daarvan (inclusief ikzelf) zit ook te snotteren want mijn verkoudheid is helaas wat in intensiteit toegenomen.

We spelen met een klein groepje nog een spelletje regenwormen en daarna gaat iedereen naar zijn kamer. Ik blijf nog even zitten omdat ik nog een stukje blog wil afmaken maar snel na vertrek van de rest gooien ze de WiFi uit. Dus ga ik ook maar slapen in mijn slecht geisoleerde hokje waar de temperatuur inmiddels naar 16 graden is gezakt.

Route tweede wandeling

Foto’s van deze dag

Comments are closed.