Home » Madagaskar » Naar Mahambo
May
26

Naar Mahambo

Gisteravond met moeite in slaap gekomen door de verkoudheid en vannacht een paar keer wakker geworden omdat ik het echt koud had. Om een uur of zes kwam ik mijn bed uit en was het in mijn huisje 15,6 graden. Voor hier is dat best koud. Ik moet gelijk rennen naar het toilet en daarna neem ik maar een immodium pilletje voor deze reisdag.

Ik twijfel nog even of ik niet gewoon mijn spijkerbroek moet aandoen. Maar kies uiteindelijk toch gewoon voor mij afritsbroek. Het wordt dus weer eens een lange reisdag en vooral het laatste deel zal weer over een hobbelige zandweg gaan. Het eerste deel is door de bergen over slingerwegen. Dit is de belangrijkste route tussen de hoofdstad en een havenstad en we komen dus veel vrachtwagens tegen. Ook zien we er best veel met pech langs de weg staan, in het eerste uur wel een stuk of 6-7. Naarmate we dalen neemt de temperatuur toe. Zeker het eerste deel van de rit tot aan de lunch zit in niet echt lekker in mijn vel. Als we rond lunchtijd toch nog een supermarkt vinden die nog net open is en we moeten haasten sta ik af en toe te tollen op mijn benen.

De lunch doen we dus met broodjes die we vanmorgen meegenomen hebben en wat we net nog in de supermarkt hebben kunnen scoren en we nemen 20 minuten bij het strand om eten. Met wat voedsel in mijn maag voel ik me wel weer wat beter maar nog steeds erg moe. En ik heb toch prima geslapen vannacht. Waarschijnlijk toch de verkoudheid (waar ik overigens nu weinig last van heb) en een beetje verstoorde maag. Tijdens het hobbelige tweede deel van de rit probeer ik zoveel mogelijk maar wat weg te dutten. Voor zover dat gaat natuurlijk want af en toe wordt de bus flink door elkaar geschud.

De laatste 15 kilometer in het donker zijn het ergste. We moeten zelfs een paar keer uitstappen, waaronder bij een oude vrachtwagen die midden op de weg staat en waarvan een van de assen op de grond staat. Het wiel ligt voor de auto en verder is er nergens iemand te bekennen. Zelfs zonder ons in de bus lukt het maar net door de kuilen te rijden langs de vrachtwagen zonder vast te komen zitten. Iets over half zeven komen we bij hotel Pirogue Mahambo aan. Ik probeer de boel een beetje te haasten want ik moet nodig naar het toilet. Als ik 10 minuten later op de pot zit blijkt dat immodium dus maar net 12 uur werkt. Ik ben ook een beetje misselijk dus het diner laat ik maar grotendeels aan mij voorbij gaan en bestel alleen een beetje rijst en wat groente.

Bij het diner laat ik die groente al snel staan want die drijft in de knoflook. De rest zit hier lekker allerlei cocktails te proberen maar ik houd het bij een cola. Rond 9 uur haak ik af en ga naar mijn kamer. Er ligt alleen een lakentje op mijn bed maar ik ben te moe om een deken te gaan zoeken. Nadat ik de sluizen nog eens open gezet heb op het toilet (er komt alleen water uit bij mij) duik ik snel mijn bed in.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.