Vertrek naar Thailand

Naar Thailand? Maar je ging toch naar Laos & Cambodja? Klopt, maar mijn reis begint vandaag dus met een dag in Thailand, in Chiang Mai om precies te zijn. Prima vertrektijd (12:30u) maar omdat het me online alleen maar lukte om voor de vlucht van Guangzhou naar Chiang Mai in te checken ben ik maar extra vroeg naar Schiphol vertrokken. Daar bleek dat ik alleen het eerste deel kon inchecken en ook het afdrukken van de instapkaart voor het tweede deel lukte daar niet. Toch maar bij een balie wat hulp gevraagd en daar zeiden ze dat het met de PDF op mijn telefoon ook wel zou lukken. Gelukkig heb ik in China 4 uur overstaptijd, daar maar eens bij een balie aankloppen.

Na het traditionele bezoek aan de Starbucks op Schiphol en lang wachten (omdat ik zo vroeg was) gaan we 11:45u eindelijk boarden. Mijn eerste vlucht is CZ308 naar Guangzhou, een kleine 12 uur vliegen en voor mij voor het eerst met China Southern. De reviews op seatguru.com waren niet hoopvol, maar de werkelijkheid was een positieve verassing. Veel beenruimte en top entertainment systeem. Een nadeel deze vlucht was echter wel de buurman die een glas wijn omstootte… Over mijn broek! Met die natte broek en het feit dat het licht al heel snel uit ging is er van slapen ook niet veel gekomen. Kwart voor 7 staan we in Guangzhou waar we maar liefst 4 uur overstaptijd hebben. Ik krijg zonder problemen mijn boardingpas voor de tweede vlucht en ontmoet ook al 2 reisgenoten, Carola en Vivian.

We gaan gezamenlijk wat drinken bij een koffietent tot het weer tijd is om te boarden. Ook de beenruimte in die tweede vlucht, van maar 3 uurtjes, is best prima. Kwart over één staan we in Chiang Mai. De douane afhandeling was weer niet snel, maar voordeel is dan dat de koffers ee wel snel zijn als je eenmaal bij die van aankomt. Het is nog even wachten daar want we hebben een reiziger minder dan verwacht. Die had zelf de vlucht geboekt, maar achteraf kwam die dus helemaal niet op dezelfde tijd als wij. Ruben, onze reisleider, adviseert om 100.000 Bath te pinnen, dat zou 250 euro zijn. Dat lukt echter niet, het maximum is 20k of 30k. En bij veel mensen lukt ook dat niet. Achteraf blijkt dat Ruben zich heeft vergist en dat we 10k moesten pinnen. De mensen die al wel 30k hadden gehaald hadden dus voor 750 euro gepind. Gelukkig waren dat maar een paar mensen dus konden we dat wel weer verdelen over de rest.

In het hotel, een minuut of 15 rijden van het vliegveld, ontmoeten we de rest van de reisgenoten. Ook degene die we eerder mistte op het vliegveld schuift aan. We hebben een ander hotel dan gepland, namelijk het Delanna hotel (ipv het Lanna Plaza). Een upgrade want deze scoort op TripAdvisor en Google duidelijk beter. Ik krijg een mooie ruime kamer met tweepersoonsbed. Even spullen uitpakken, omkleden en dan gaan we de stad in. We bezoeken eerst de Wat Pra Singh en daarna de Wat Chedi Luang. Daarna terug naar het hotel en om 7 uur verzamelen voor het eten, tenminste, degene die gezamenlijk willen eten. Sommige zijn zelf op stap en de rest verdeelt zich over een vegetarisch en een niet-vegetarisch restaurant. Ik ging zelf voor het restaurant waar ik traditionele kip met noodles kan eten, echt een gerecht van deze streek. Na het eten nog wat drinken en de groep slinkt al snel tot ik met de laatste 3 overblijf. Het is dan net 10 uur geweest maar na de korte vorige nacht is het toch wel bedtijd.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag