Home » Laos & Cambodja » Reisdag naar Pakse
Nov
27

Reisdag naar Pakse

Vannacht heeft Vivian, een van mijn reisgenoten, het treurige bericht ontvangen dat haar moeder is overleden. Omdat er niet zo snel vervoer geregeld kon worden heeft de eigenaar van het guesthouse aangeboden om haar terug te rijden naar Vientiane van waar ze laat in de middag terug naar Nederland vliegt. Op het moment dat ik aanschuif bij het ontbijt is zij al onderweg.

Vooral tijdens het ontbijt, maar eigenlijk de gehele dag wel, is in de groep duidelijk te merken dat iedereen er een beetje van zijn/haar apropos is. Wij gaan ‘gewoon’ verder, “live goes on”, maar ik denk dat iedereen vandaag en waarschijnlijk ook de komende dagen soms wel even in gedachten bij Vivian is.

Het is onze langste reisdag. Half 8 zitten we in de pick-up’s die ons in een kleine drie kwartier terug rijden naar onze bus. Daar merk ik dat ik door de commotie mijn GPS niet heb aangezet dus het eerste stukje van de route mis ik. Met de bus rijden we, behoudens lunch en toiletstops, aan een stuk door naar Pakse waar we aankomen bij het Pakse Hotel. Een prima hotel en een verademing na her guesthouse van de afgelopen twee nachten.

Ik ga met een groepje eten in het goed aangeschreven restaurant op het dak en neem daar een heerlijke beef filet met champignonsaus en frietjes en als toetje een geflambeerde pannekoek met banaan. Heerlijk na al die dagen nasi of noodles. De eendenborst en pizza’s die anderen namen zagen er ook heerlijk uit, jammer dat we hier maar 1 nacht blijven. Na het eten sla ik het drankje met reisgenoten een keer over en duik vroeg mijn bed in, in het gehorige guesthouse van de afgelopen 2 nachten heb ik door de honden, hanen, vogels en boerentrekkers niet veel geslapen.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

no images were found

Comments are closed.