Home » Laos & Cambodja » Via Wat Phu tempel naar Khong eiland
Nov
28

Op onze standaard tijd van 08:30 zitten we weer in de bus. Het belooft vandaag een erg warme dag te worden in contrast tot de dag van gisteren die fris was (als je temperaturen van 25-26 graden fris mag noemen). Ons einddoel vandaag is Khong eiland.

Maar eerst gaan we naar de Wat Phu tempel. Dit tempelcomplex is de voorloper van Angkor Wat en is gebouwd door hetzelfde rijk. Maar het is dus nog ouder, deze tempels stammen uit de 6e eeuw, de oudste gebouwen van Angkor Wat zijn uit de 7e eeuw. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar deze tempels en zoals verwacht is het daar erg warm. We hebben 2,5 uur ee tijd om hier rond te lopen en een deel van het complex ligt tegen een berghelling die met een half vergane trap bereikbaar is. Omdat mijn iets te grote Teva’s niet echt stabiel lopen als ik zweet en de temperatuur ruim 35+ is zie ik af van de beklimming.

Iets na 12 uur zitten we weer in de bus en even later gaan we lunchen. Ruben heeft weer geregeld dat er een paar bakken gebakken rijst en noodles, sommige vegetarisch en andere met kip, en een aparte bak groente op tafel wordt gezet. Ik word daar zelf niet enthousiast van op deze manier, het is soms net als een voederbak die voor de varkens gevuld wordt, iedereen valt aan en de brutaalste hebben het beste eten. Ik zou bijna weer verlangen naar de buffetten waar ik in Thailand ooit op een reis mee te maken had, dan had je tenminste nog rustig de tijd om wat eten op te scheppen voordat de helft al leeg was.

Het is daarna nog een paar uur rijden voordat we op Don Khong zitten en in een klein dorpje bij het Pon Area Hotel aankomen. De meeste van mijn reisgenoten zitten in het pand achter de weg, maar Gert en ik krijgen beide een van de enorme kamers met uitzicht op de Mekong. Mijn kamer is werkelijk gigantisch. Na een beetje relaxen en een heerlijk diner in het restaurant van het hotel (pepersteak) is om 10 uur iedereen weer naar de kamers verdwenen. Te vroeg om te slapen naar mijn smaak dus ik ga eerst eens mijn blog bijwerken en dan nog een film kijken.

Route van vandaag

Foto’s van deze dag

Comments are closed.